Ο Σάινθ και η Ferrari στην κορυφή των χρόνων των τρίτων δοκιμών στο Μπαχρέιν

Κάρλος Σάινθ

i

©Scuderia Ferrari

Ο Σάινθ και η Ferrari στην κορυφή των χρόνων των τρίτων δοκιμών στο Μπαχρέιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:22 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:45 - 01.03.2024

Ο Κάρλος Σάινθ με τη Ferrari ήταν ταχύτερος στα τρίτα και τελευταία δοκιμαστικά του Μπαχρέιν, πριν από τις κατατακτήριες δοκιμές.

Η «μάχη» για την πολ ποζίσιον έφτασε, όμως πριν είχαμε δράση στην πίστα του Σακχίρ με τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά του GP του Μπαχρέιν. Ομάδες και οδηγοί έκαναν την τελευταία τους προετοιμασία στα μονοθέσια εν όψει των κατατακτήριων.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari, ο οποίος με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli σημείωσε χρόνο 1:30,824 στο τέλος των δοκιμών.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin, με τον Ισπανό να απέχει για μόλις 0,141 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Την τριάδα έκλεισε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έδειξε άνετος πίσω από το τιμόνι της RB20 και έμεινε για δύο δέκατα δευτερολέπτου από τον χρόνο του Σάινθ.

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari ήταν στη 4η θέση της τελικής κατάταξης, μπροστά από τον Λάντο Νόρις της McLaren που στον γύρο του έκανε λάθος φρενάρισμα στην τελευταία στροφή και παρέμεινε στη 5η θέση.

Στην 6η θέση ήταν ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes, ενώ στην 7η θέση ακολούθησε η έτερη McLaren του Όσκαρ Πιάστρι.

Ο Σέρχιο Πέρες βρέθηκε στην 8η θέση των χρόνων με το δεύτερο μονοθέσιο της Red Bull, ενώ τελική δεκάδα συμπλήρωσαν ο εκπληκτικός Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas) και ο Λανς Στρολ (Aston Martin).

Η δράση στη Formula 1 συνεχίζεται με τις πρώτες φετινές κατατακτήριες δοκιμές στο Μπαχρέιν, που είναι προγραμματισμένες για τις 18:00 ώρα Ελλάδος.

Tags: