Ο Χάμιλτον ταχύτερος στο 1-2 της Mercedes στις δεύτερες δοκιμές του Μπαχρέιν

Λιούις Χάμιλτον

i

©Mercedes

Ο Χάμιλτον ταχύτερος στο 1-2 της Mercedes στις δεύτερες δοκιμές του Μπαχρέιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:17 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 18:46 - 29.02.2024

Ολοκληρώθηκε στο Μπαχρέιν η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών για τη νέα σεζόν της Formula 1, με τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο.

Ομάδες και οδηγοί επέστρεψαν στην πίστα του Σακχίρ για τις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές του Μπαχρέιν με το FP2 να μας δίνει μία εικόνα για το τι να περιμένουμε το υπόλοιπο τριήμερο.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes, ο οποίος από το 2025 θα αφήσει τα «ασημί βέλη» για λογαριασμό της Scuderia Ferrari. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli σημείωσε χρόνο το 1:30,374.

Τα καλά για τη γερμανική ομάδα συνεχίστηκαν, καθώς στη 2η θέση των χρόνων βρέθηκε η έτερη Mercedes του Τζορτζ Ράσελ, ενώ στην 3η θέση κατετάγη ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin.

Στη 4η θέση της τελικής κατάταξης ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari, ενώ στη 5η θέση πλασαρίστηκε η πρώτη McLaren του Όσκαρ Πιάστρι.

Στην 6η θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull, ο οποίος ήταν σχεδόν μισό δευτερόλεπτο αργός από τον χρόνο του Χάμιλτον. Ωστόσο η αυστριακή ομάδα έδειξε την υπεροχή της στις προσομοιώσεις αγώνα, όπου μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τα ελαστικά της. 

O τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής όπως και στις πρώτες δοκιμές εξέφρασε τα παράπονά του για τη συμπεριφορά του κιβωτίου στα ανεβάσματα στην προσομοίωση εκκίνησης.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ έκανε την έκπληξη με τη Haas και βρέθηκε στην 7η θέση, μπροστά από τον Λανς Στρολ της Aston Martin.

Στην 8η θέση ακολούθησε ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Σέρχιο Πέρες με τη Red Bull.

Στο δεύτερο μισό των δεύτερων δοκιμαστικών στην πίστα του Σακχίρ οι ομάδες επικεντρώθηκαν κυρίως στο ρυθμό αγώνα με πολλά καύσιμα.

Θυμίζουμε ότι οι δύο πρώτοι αγώνες της σεζόν, τα GP του Μπαχρέιν και Σαουδικής Αραβίας, διεξάγονται Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο διότι την Κυριακή 10/3 ξεκινά το ραμαζάνι για τον μουσουλμανικό κόσμο.

Η δράση στον μαγικό κόσμο της Formula 1 συνεχίζεται την Παρασκευή (1/3), με τις τρίτες ελεύθερες δοκιμές που είναι προγραμματισμένες για τις 14:30 ώρα Ελλάδος.

Tags: