Ο Ρικιάρντο έκανε την έκπληξη στα πρώτα δοκιμαστικά του Μπαχρέιν

Ντάνιελ Ρικιάρντο

i

©Red Bull

Ο Ρικιάρντο έκανε την έκπληξη στα πρώτα δοκιμαστικά του Μπαχρέιν

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:06 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 29.02.2024

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με την Visa Cash App RB σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις πρώτες εναρκτήριες ελεύθερες δοκιμές του 2024 στην πίστα του Σακχίρ.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2024 ξεκίνησε, με την διεξαγωγή των πρώτων ελεύθερων δοκιμών του γκραν πρι του Μπαχρέιν.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της Visa Cash App RB, κάνοντας μάλιστα την έκπληξη. Ο Αυστραλός πιλότος με τη μαλακή γόμα ελαστικών κατέγραψε το 1:32,869.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Λάντο Νόρις με τη McLaren, ο οποίος με τη μαλακή γόμα ελαστικών απείχε για μόλις 0,032 δευτερόλεπτα από τον χρόνο του Ρικιάρντο. Την τριάδα της τελικής κατάταξης συμπλήρωσε η έτερη McLaren του Αυστραλού, Όσκαρ Πιάστρι.

Στην 4η θέση ήταν ο Γιούκι Τσουνόντα με το δεύτερο μονοθέσιο της Visa Cash App RB, ενώ στην 5η θέση ακολούθησε ο Φερνάντο Αλόνσο με την Aston Martin.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν από τους οδηγούς που χρησιμοποίησαν μόνο τα μέσα ελαστικά, έχοντας τοποθετήσει το δεύτερο σετ πιο αργά από οποιοδήποτε άλλο.

Στην 6η θέση των χρόνων βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull, μπροστά από τον Τζορτζ Ράσελ με τη Mercedes W15.

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Scuderia Ferrari ήταν στην 8η θέση, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) και Βάλτερι Μπότας (Kick Sauber).

Στο τέλος των πρώτων δοκιμών αρκετές ομάδες πραγματοποίησαν προσομοιώσεις αγώνα με πολλά καύσιμα. Έτσι, συγκέντρωσαν πολύτιμα δεδομένα για τη συνέχεια του αγωνιστικού τριημέρου στην πίστα του Σακχίρ.

Η δράση στη Formula 1 συνεχίζεται το απόγευμα της Πέμπτης (29/2), με τις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές του Μπαχρέιν να είναι προγραμματισμένες για τις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Tags: