Ο Βασέρ έδωσε εξηγήσεις για τις συνομιλίες με τον Χάμιλτον

Φρεντ Βασέρ και Λιούις Χάμιλτον

i

©Scuderia Ferrari

Ο Βασέρ έδωσε εξηγήσεις για τις συνομιλίες με τον Χάμιλτον

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ, παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως είχε συνομιλίες πέραν του φιλικού επιπέδου με τον Λιούις Χάμιλτον.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Mercedes ανακοίνωσε επίσημα την επέκταση του συμβολαίου του Λιούις Χάμιλτον, έπειτα από μήνες αναμονής. Συνεπώς, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματα της γερμανικής ομάδας έως το τέλος του 2025. 

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων του Βρετανού με τη Mercedes για την επέκταση του συμβολαίου του, ο Χάμιλτον αποκάλυψε ότι είχε επαφές και με την ομάδα της Ferrari. O 38χρονος δήλωσε σε συνέντευξή του στην ελβετική Blick: «Σίγουρα είχαμε κάποιες συζητήσεις. Γνωρίζω πολλούς καλούς ανθρώπους εκεί. Αλλά ποτέ δεν ένιωσα έτοιμος να μετακομίσω στην Ιταλία».

Ο επικεφαλής της Ferrari, Φρεντ Βασέρ παραδέχθηκε πως μιλάει συνέχεια με τον Βρετανό πιλότο και πως το ίδιο κάνει με όλους τους οδηγούς, με τους οποίους έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν.

Ο Χάμιλτον γνωρίζει καλά τον Βασέρ, καθώς ο Γάλλος διηύθυνε την ομάδα της ART στο GP2 το 2006, όταν ο Βρετανός κατέκτησε τον τίτλο της κατηγορίας με τη γαλλική ομάδα. 

«Μιλάω με τον Λιούις κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα τα τελευταία 20 χρόνια. Δεν μπορώ να πω πως δεν είμαι σε συνομιλίες με τον Λιούις γιατί απλά μιλάμε συνέχεια. Αυτό είναι αλήθεια για το μεγαλύτερο μέρος του grid, καθώς οι περισσότεροι έχουν οδηγήσει για εμένα στο παρελθόν. 

Είχαμε μία συζήτηση με τον Λιούις στο Μπακού, βρεθήκαμε να μιλήσουμε στο paddock και μετά έβλεπα πολλά δημοσιεύματα γι’ αυτό. Αν είχε υπογράψει κάποιο συμβόλαιο μαζί μου κάθε φορά που μιλούσαμε στο παρελθόν, τότε θα μου είχε κοστίσει μια περιουσία», δήλωσε ο Βασέρ.