Προειδοποίηση του Χόρνερ στους Φερστάπεν και Πέρες

Μαξ Φερστάπεν - Σέρχιο Πέρες

i

©Printscreen

Προειδοποίηση του Χόρνερ στους Φερστάπεν και Πέρες

Ο επικεφαλής της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ μίλησε για την μάχη του Σέρχιο Πέρες με τον Μαξ Φερστάπεν για το πρωτάθλημα των οδηγών, αλλά επίσης αναφέρθηκε και στην στάση που θα κρατήσει η αυστριακή ομάδα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η σεζόν της Formula 1 είναι απόδειξη της δύναμης της Red Bull σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες. Ο Μαξ Φερστάπεν και ο Σέρχιο Πέρες πέτυχαν πέντε νίκες σε πέντε αγώνες για να είναι πρώτοι στο πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών. 

Ο επικεφαλής της αυστριακής ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ, κατέστησε σαφές ότι τόσο ο Ολλανδός όσο και ο Μεξικανός δεν εκπροσωπούν απλώς τον εαυτό τους, γιατί πίσω από την επιτυχία τους υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εργάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους. 

«Στη Formula 1 έχουμε δύο πρωταθλήματα, αυτό των οδηγών και αυτό των κατασκευαστών. Το πρώτο σημαίνει τα πάντα για τους οδηγούς και μερικές φορές αυτό οδηγεί σε ρήξη των μεταξύ τους σχέσεων. Το δεύτερο είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ομάδα. Έχουμε δύο οδηγούς που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα, δεν οδηγούν μόνο για τον εαυτό τους. Οδηγούν με τα χρώματα της Red Bull και εκπροσωπεύουν 1.500 άτομα, όχι μόνο τους εαυτούς τους. Το πιο σημαντικό που έχω μάθει τα τελευταία χρόνια, είναι πως πρέπει να μιλάμε ανοικτά, πάνω από το τραπέζι και να κάνουμε εγκαίρως τις δύσκολες συζητήσεις» ανέφερε ο 49χρονος στο Extraordinary Tales With Seb Coe podcast. 

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει πρώτος οδηγός στην ομάδα και πώς θα διαχειριστεί η αυστριακή ομάδα τη μάχη των δύο οδηγών, ο Χόρνερ είπε: «Μερικές φορές μπορεί να καταλήξεις με δύο οδηγούς που έχουν μεγάλη κόντρα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ξεκάθαροι μαζί τους και να τους αντιμετωπίζουμε ισάξια. Ο νούμερο ένα οδηγός μας είναι αυτός που είναι μπροστά στην πίστα και κερδίζεις αυτό που αξίζεις στην πίστα, όχι μέσω συμβολαίου. Πάντα έτσι λειτουργούσαμε». 

Μετά την ακύρωση του γκραν πρι της Εμίλια Ρομάνια στην Ίμολα μετά από σοβαρές πλημμύρες, η Formula 1 θα συνεχιστεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (26/28-5) στο Μονακό.