Στην κορυφή των χρόνων ο Λεκλέρ το πρωί της δεύτερης μέρας των δοκιμών στο Μπαχρέιν, πριν από την διακοπή

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

Στην κορυφή των χρόνων ο Λεκλέρ το πρωί της δεύτερης μέρας των δοκιμών στο Μπαχρέιν, πριν από την διακοπή

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:46 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:51 - 22.02.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari SF-24 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο το πρωί της δεύτερης μέρας των δοκιμών στο Μπαχρέιν, προτού κάνουν την εμφάνισή τους οι κόκκινες σημαίες.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ολοκλήρωσε την πρωινή δοκιμή της Πέμπτης (22/2) στην κορυφή των χρόνων με τη μέση γόμα ελαστικών, έχοντας ως επίδοση το 1:31,750. Ο Μονεγάσκος ήταν πιο αργός για 0,4'' από τον χθεσινό (21/2) χρόνο του Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull.

Αλλά καθώς οι οδηγοί άρχισαν να εγκαθίστανται στις μακριές διαδρομές τους, οι κόκκινες σημαίες εμφανίστηκαν καθώς η Ferrari του Λεκλέρ απομάκρυνε ένα κάλυμμα αποχέτευσης στη στροφή 11, πριν τα συντρίμμια κολλήσουν τόσο από τον οδηγό της Scuderia όσο και από τον Λιούις Χάμιλτον.

Οι κόκκινες σημαίες εμφανίστηκαν γρήγορα μετά από δύο ώρες και 22 λεπτά δράσης και, μετά από καθυστέρηση 40 λεπτών, ανακοινώθηκε ότι η διαδικασία δεν θα συνεχιζόταν.

Από τότε η Ferrari επιβεβαίωσε ότι ο Λεκλέρ υπέστη ζημιά στο πάτωμα της SF-24 του, με το εξάρτημα να έχει ήδη αντικατασταθεί. Αυτά ήταν ιδιαίτερα άσχημα νέα για τον Σέρχιο Πέρες, ο οποίος είχε ολοκληρώσει τους λιγότερους γύρους από οποιονδήποτε οδηγό, μετά από ένα πρόβλημα στο φρένο που τον είχε ήδη περιορίσει στο γκαράζ για πάνω από μισή ώρα.

Αφού ο Φερστάπεν οδήγησε ολόκληρη την Τετάρτη, αυτή ήταν η πρώτη επίσημη έξοδος του Πέρες στην RB20, με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να αναλαμβάνει και να ολοκληρώσει τη δοκιμή του σήμερα το απόγευμα.

Παρά τα προβλήματα, ο Πέρες σημείωσε το 1:32.879, φέρνοντάς τον τέταρτο στη τελική κατάταξη. Έκανε επίσης την πρώτη του εμφάνιση στις δοκιμές, ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα συνεχίσει να κάνει γύρους και στην απογευματινή περίοδο.

Σε αντίθεση με τον Πέρες, ο Χάμιλτον φάνηκε να απολαμβάνει την δοκιμή χωρίς προβλήματα πριν χτυπήσει το κάλυμμα της αποχέτευσης, τερματίζοντας τη διαδικασία στην 6η θέση των χρόνων.

Ο Όσκαρ Πιάστρι ήταν δεύτερος ταχύτερος και συνέχισε από εκεί που ο ομόσταβλος του Λάντο Νόρις σταμάτησε την πρώτη μέρα, πέφτοντας 0,578 δευτερόλεπτα από τον Λεκλέρ.

Ο Λόγκαν Σάρτζεντ ήταν τρίτος για την Williams, 0,828 δευτερόλεπτα μακριά από το ρυθμό του Αυστραλού, αφού η ομάδα του επέτρεψε να κάνει μερικούς πρώτους γύρους ώθησης.

Η απογευματινή περίοδος θα ξεκινήσει από τις 13:00 ώρα Ελλάδας και θα ολοκληρωθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: