Ταχύτερος ο Πιάστρι στη «φτωχή» δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Σουζούκα

Όσκαρ Πιάστρι

i

©McLaren

Ταχύτερος ο Πιάστρι στη «φτωχή» δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Σουζούκα

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:30 - 05.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:06 - 05.04.2024

Ο Όσκαρ Πιάστρι ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη «φτωχή» δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του γκραν πρι της Ιαπωνίας.

Σε παρωδία εξελίχθηκε η δεύτερη ελεύθερη περίοδος δοκιμών του γκραν πρι της Ιαπωνίας, καθώς η βροχή έκανε την εμφάνισή της από την αρχή της διαδικασίας. Αυτή η εξέλιξη χάλασε τον σχεδιασμό των ομάδων εν όψει των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου (6/4).

Πολλοί οδηγοί παρέμειναν στα pits για να δουν το τι θα γίνει στη συνέχεια της διαδικασίας. Μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο στην κορυφή της κατάταξης ήταν οι οι οδηγοί της RB, Γιούκι Τσουνόντα και Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ωστόσο στα τελευταία λεπτά η πίστα στέγνωσε και αρκετοί οδηγοί βγήκαν στην πίστα, με την μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Ταχύτερος στο FP2 ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι με τη McLaren, έχοντας επίδοση το 1:34:725. Η επίδοση αυτή είναι σχεδόν 5 δευτερόλεπτα πιο αργή από αυτή που είχε σημειώσει ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Λιουίς Χάμιλτον της Mercedes, ο οποίος ήταν για μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον οδηγό της McLaren, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις πέντε οδηγοί του grid σημείωσαν χρονομετρημένη προσπάθεια από τους 20, ενώ όσοι βγήκαν στο τέλος της διαδικασίας έκαναν δοκιμαστικές εκκινήσεις.

Η δράση στην πίστα της Σουζούκα συνεχίζεται τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/4) με τις τρίτες ελεύθερες δοκιμές να είναι προγραμματισμένες για τις 05:30 ώρα Ελλάδας.

Tags: