«Χρυσό» το νέο συμβόλαιο του Λεκλέρ με τη Ferrari - Αυτές θα είναι οι απολαβές του

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Scuderia Ferrari

«Χρυσό» το νέο συμβόλαιο του Λεκλέρ με τη Ferrari - Αυτές θα είναι οι απολαβές του

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:48 - 30.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:48 - 30.01.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο με τη Ferrari και οι απολαβές του είναι αρκετά βελτιωμένες.

Η διάρκεια του νέου συμβολαίου του Σαρλ Λεκλέρ στη Formula 1 δεν αποκαλύφθηκε δημόσια όταν ανακοινώθηκε από τη Ferrari, εκτός από το ότι ήταν μια μακροπρόθεσμη συμφωνία. 

Η «Corriere della Sera», η οποία είναι καλά ενημερωμένη για όλα τα θέματα των «τιφόζι», πιστεύει ότι το νέο συμβόλαιο του Μονεγάσκου περιέχει μια ρήτρα διακοπής από την πλευρά του που θα του επιτρέψει να φύγει από την ομάδα μετά το 2026, εάν η Scuderia δεν του παράσχει ένα μονοθέσιο ικανό να «παλέψει» για το πρωτάθλημα. 

Αν όχι, θα είναι «κλειδωμένος» στη Scuderia μέχρι το 2028, που στην πραγματικότητα θα ήταν τετραετής επέκταση συμβολαίου, με τους προηγούμενους όρους του να λήγουν στο τέλος της επόμενης σεζόν. 

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο Λεκλέρ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Ferrari που ισχύει άμεσα. Το συμβόλαιό του που έληγε το 2024, έχει ανοίξει και αναβαθμιστεί νωρίς όσον αφορά τα χρήματα που θα λαμβάνει. Ως αποτέλεσμα, ο Μονεγάσκος θα κερδίσει κάτι περισσότερο από 30 εκατομμύρια ευρώ φέτος αντί για 24 εκατομμύρια ευρώ. 

Σταδιακά, η αμοιβή του Λεκλέρ πρόκειται να αυξηθεί σταθερά έως και 50 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ως βασικός μισθός, αλλά μόνο εάν εξακολουθεί να είναι οδηγός Ferrari το 2028. 

Αυτό θα φέρει τον Λεκλέρ στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας ως τον πιο ακριβοπληρωμένο οδηγό της Formula 1, πάνω από τους Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) και Μαξ Φερστάπεν (Red Bul).

Όσον αφορά τον ομόσταβλό του Κάρλος Σάινθ, οι συνομιλίες με τη Ferrari συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νέα για πιθανή ανανέωση, με τον Ισπανό να συνδέεται με πιθανή μετακόμιση στην Audi όταν ενταχθεί στη Formula 1 για το 2026.