«Γεύση» από McLaren πήρε ο Σουμάχερ

Η McLaren δοκιμάζει με τον Μικ Σουμάχερ

i

©McLaren

«Γεύση» από McLaren πήρε ο Σουμάχερ

Δημήτρης Μπαλής 09:11 - 06.07.2023 / Ανανεώθηκε: 09:15 - 06.07.2023

Έτσι όπως είναι η κατάσταση με τον Μικ Σουμάχερ, έχει το δικαίωμα να τεστάρει και... αντίπαλο μονοθέσιο.

Ρόλο δοκιμαστή στη Mercedes έχει ο Μικ Σουμάχερ, ο οποίος έμεινε χωρίς θέση κανονικού οδηγού το 2023, αφού ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του με τη Haas. Στα καθήκοντά του, είναι να καλύψει το κενό ενός εκ των Λιούις Χάμιλτον ή Τζορτζ Ράσελ, αν αυτό απαιτηθεί, αλλά και να δοκιμάσει το αυτοκίνητο, όπως έγινε πρόσφατα, μετά το ισπανικό γκραν πρι, όταν μία ημέρα μετά δοκίμασε την W14 με νέα ελαστικά της Pirelli.

Ο ρόλος του, όμως, δεν περιορίζεται μόνο εκεί, καθώς έχει το δικαίωμα να δοκιμάζει και το μονοθέσιο της McLaren, διότι τόσο η ομάδα του Γουόκινγκ όσο και εκείνη στο Μπρίξγουορθ χρησιμοποιούν κινητήρα των Γερμανών.

Ως εκ τούτου, μπορεί να καλύψει το κενό ενός εκ των Λάντο Νόρις ή Όσκαρ Πιάστρι, αν αυτό κριθεί αναγκαίο από τις συνθήκες, κάτι που έγινε την Τετάρτη, όπου βρέθηκε στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας για να δοκιμάσει την MCL35M, που μετείχε στο πρωτάθλημα του 2021.

Μάλιστα, ο Σουμάχερ δεν ήταν ο πρώτος που τέσταρε το εν λόγω αγωνιστικό αυτοκίνητο, καθώς τόσο ο Πιάστρι όσο και ο πρωτοπόρος του IndyCar, Άλεξ Παλού, έκαναν το ίδιο στο παρελθόν.

Για τον τελευταίο επίκειται κι άλλο τεστ αργότερα, μέσα στη χρονιά, και πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο, όταν το πρωτάθλημα IndyCar ολοκληρώνεται εκείνο τον μήνα.

Tags: