Η Ferrari θέλει πίσω τους βαθμούς του Σάινθ και ετοιμάζει έφεση για την ποινή στην Αυστραλία

Ο Κάρλος Σάινθ στο γκραν πρι της Αυστραλίας

i

©Pirelli

Η Ferrari θέλει πίσω τους βαθμούς του Σάινθ και ετοιμάζει έφεση για την ποινή στην Αυστραλία

Δημήτρης Μπαλής 13:10 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 07.04.2023

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari θεωρήθηκε υπεύθυνος για την επαφή του με τον Φερνάντο Αλόνσο, αλλά ο Φρεντερίκ Βασό το θεωρεί άδικο.

Χαμός έγινε στο γκραν πρι της Αυστραλίας, πριν από μερικές ημέρες. Τέσσερις κόκκινες σημαίες (η μία μετά το τέλος του αγώνα), εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας, τρεις επανεκκινήσεις, επαφές, συγκρούσεις και γενικότερα ένας αγώνας που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες. Τα συμβάντα ήταν πολλά, πάρα πολλά και ένα από τα πιο σημαντικά, αφορούν την ποινή των πέντε δευτερολέπτων που επιβλήθηκε στον Κάρλος Σάινθ, καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για την επαφή του με τον Φερνάντο Αλόνσο. Η επαφή έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας επανεκκίνησης στον προτελευταίο γύρο, με τα πέντε δευτερόλεπτα ποινής να αφήνουν τον «πιλότο» της Ferrari στη 12η θέση και εκτός βαθμολογίας, έστω και αν τερμάτισε τέταρτος.

Στη Ferrari θεωρούν πως η ποινή ήταν άδικη και ήδη ο τεχνικός διευθυντής, Φρεντερίκ Βασό, έχει προχωρήσει σε προσπάθεια ανατροπής της, από την περασμένη Πέμπτη. Τη θεωρούν άδικη, λοιπόν, καθώς ενώ την επαφή του Σάινθ την τιμώρησαν, δεν έγινε το ίδιο με την επαφή των δύο Alpine, των Εστεμπάν Οκόν και Πιερ Γκασλί ούτε με την αντίστοιχη που είχαν οι Λόγκαν Σάρτζεντ με τον Νικ ντε Βρίες. Οι δύο τελευταίες χαρακτηρίστηκαν επαφές «πρώτου γύρου» που συμβαίνουν συχνά μετά από επανεκκινήσεις, αλλά ο Σάινθ ήταν τελικά, όμως, αυτός που τιμωρήθηκε.

«Εξαρτάται από τους κριτές να λάβουν τη σωστή απόφαση. Αλλά το να ανοίξουμε ξανά την υπόθεση, είναι για μένα, την ομάδα και τον Κάρλος, ένα πρώτο βήμα. Τώρα, όλα εξαρτώνται από τη FIA. Αναμένουμε επανεξέταση της απόφασης. Θέλουμε να γίνει αναθεώρησή της, αφού δεν κάνουμε αυτή την προσπάθεια για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Βασό.

Πλέον, έχουν ειδοποιηθεί οι κριτές, το θέμα το γνωρίζει καλά η FIA και αναμένονται αποφάσεις, που για τη Ferrari θα πρέπει να είναι αθωωτικές για τον οδηγό τους. Απλά, δεν γνωρίζουμε πώς θα σκεφτούν στην ομοσπονδία.

Tags: