Μεγάλη μάχη στην FP1 ανάμεσα σε Red Bull και Ferrari, με «νικητή» τον Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν και πάλι ταχύτερος στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Μπακού

i

©Pirelli

Μεγάλη μάχη στην FP1 ανάμεσα σε Red Bull και Ferrari, με «νικητή» τον Φερστάπεν

Δημήτρης Μπαλής 13:47 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:55 - 28.04.2023

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής «μίλησε» τελευταίος στο Μπακού και κατάφερε να σημειώσει την καλύτερη επίδοση στα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Επεισοδιακή ήταν η FP1 που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μπακού και αποτέλεσε τη μία και μοναδική ελεύθερη διαδικασία του τριημέρου, καθώς ως γνωστόν, το Σάββατο θα διεξαχθεί ο πρώτος Sprint Race για τη φετινή σεζόν.

Θυμίζω ότι το απόγευμα σήμερα, και όχι αύριο, λόγω του νέου φορμάτ με το Sprint Race, θα έχουμε τις κατατακτήριες δοκιμές ενόψει του γκραν πρι της Κυριακής.

Ο Σέρχιο Πέρες ήταν αυτός που κατάφερε να κάνει αρχικά τον καλύτερο χρόνο με 1.47.491, αλλά ο Σαρλ Λεκλέρ απάντησε με 1.45.129, πριν πάρει την πρωτοκαθεδρία ο Μαξ Φερστάπεν. Ενδιάμεσα είχε γίνει το έλα να δεις, αφού ο Γιούκι Τσουνόντα είχε κλατάρισμα στο πίσω ελαστικό του γεμίζοντας με πολλά κομμάτια την πίστα, τη στιγμή που 16 λεπτά μετά την έναρξη της FP1, ο Πιερ Γκασλί αντιμετώπισε προβλήματα με τα υδραυλικά της Alpine. Σταμάτησε στην πίστα και έως ότου αποσυρθεί το αυτοκίνητό του, πέρασαν 13 λεπτά. Μάλιστα έβγαιναν μαύροι καπνοί από το μονοθέσιο και οι κριτές έριξαν αφρό.

Την ίδια ώρα σχεδόν και αφού φυσικά είχε υψωθεί η κόκκινη σημαία, ο Κέβιν Νάγκνουσεν είχε σταματήσει στη στροφή 1, δημιουργώντας το απόλυτο χάος, το οποίο συνεχίστηκε θα έλεγε κανείς από την Αυστραλία. Με το που δόθηκε η άδεια για τη συνέχεια της FP1 από τους κριτές, οι πρώτη 4άδα απαρτιζόταν από τους Φερστάπεν, Πέρες, Λεκλέρ και Σάινθ, πριν πάρουν «μπρος» οι Aston Martin, όταν ο Λανς Στρολ ανέβηκε στη δεύτερη θέση και ο Φερνάντο Αλόνσο στην τέταρτη. Άφαντες ήταν, προς το παρόν, οι δύο Mercedes, καθώς ο Τζορτζ Ράσελ με τον Λιούις Χάμιλτον ήταν ανεξήγητα κακοί, με τον πρώτο να σημειώνει την έβδομη καλύτερη επίδοση και τον δεύτερο τη 12η. Εξαιρετικός ο Νικ ντε Βρίες που ήταν πέμπτος, με το κακό για την Alpine να συνεχίζεται, αφού ο Εστεμπάν Οκόν βγήκε κι αυτός από το μονοθέσιό του.

Στα τελευταία λεπτά της FΡ1, πάντως, ήταν εκεί που συνέβησαν όλα, καθώς η κορυφή άλλαξε χέρια τρεις φορές από τους Πέρες, Λεκλέρκ και Φερστάπεν, να σημειώνουν αντίστοιχα την 3η, 2η και 1η καλύτερη επίδοση αντίστοιχα, εμπρός από τους, Σάινθ, Νόρις, Ντε Βρίες, Στρολ, Αλόνσο, Άλμπον και Ζου, με τις Mercedes των Χάμιλτον και Ράσελ να τερματίζουν 11η και 17η αντίστοιχα. Αξίζει να τονιστεί πως οι δύο Ferrari αντιμετώπισαν μερικά προβλήματα, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που βγήκαν εκτός πίστας, ενώ ο Αλόνσο είδε κάποια στιγμή να μη δουλεύει το DRS του, κάτι που επηρέασε τον χρόνο του. Οι μηχανικοί του το έφτιαξαν, αλλά ο Ισπανός δεν είχε αρκετό χρόνο να βελτιώσει την επίδοσή του.

Οι κατατακτήριες δοκιμές για τη σειρά εκκίνησης του αγώνα της Κυριακής που ακολουθούν, διεξάγονται στις 16:00.

Tags: