Ο Μαρίνι πήρε την πολ ποζίσιον στο Κατάρ με ρεκόρ πίστας

Λούκα Μαρίνι

i

©Red Bull

Ο Μαρίνι πήρε την πολ ποζίσιον στο Κατάρ με ρεκόρ πίστας

Άγγελος Φραγκισκάτος 16:00 - 18.11.2023 / Ανανεώθηκε: 19:42 - 27.11.2023

Ο Λούκα Μαρίνι σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Κατάρ, κατεβάζοντας για περίπου 1 δευτερόλεπτο το απόλυτο ρεκόρ πίστας.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Κατάρ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP είχαν ως πρωταγωνιστή τον Λούκα Μαρίνι. Ο αναβάτης της VR46 Ducati πήρε με εμφατικό τρόπο την δεύτερη πολ ποζίσιον της καριέρας του, κατεβάζοντας για περίπου 1 δευτερόλεπτο το απόλυτο ρεκόρ πίστας. 

Πίσω από τον Ιταλό βρέθηκαν οι αναβάτες της Gresini Ducati, με τον Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο να είναι στη 2η θέση και τον Άλεξ Μάρκεθ να ακολουθεί στη 3η. 

Το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων ξεκίνησε με αρκετούς αναβάτες να παίρνουν μέρος σε αυτό. Η λίστα αυτή περιλάμβανε τα ονόματα των Ενέα Μπαστιανίνι, Μάρκο Μπετζέκι, Φάμπιο Κουαρταραρό, Τζακ Μίλερ, Ζοάν Ζαρκό και Άλεξ Μάρκεθ. 

Τα πράγματα ξεκίνησαν καλά για τον Ζαρκό, καθώς ο Γάλλος ανέβηκε στην πρώτη θέση της κατάταξης μπροστά από τον Φράνκο Μορμπιντέλι της Yamaha

Αντίθετα, δεν ξεκίνησαν καλά για τον Κουαρταραρό, ο οποίος έχασε τη γραμμή του σε μια στροφή. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2021 προτίμησε να πάει στο γκαράζ της ομάδας του, παρά να προσπαθήσει να κάνει κάποια χρονομετρημένη προσπάθεια. 

Ωστόσο όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, όπως συνηθίζεται. Ο Κουαρταραρό ανέβηκε αρχικά στη πρώτη θέση, μετά ο Άλεξ Μάρκεθ και λίγο μετά ο Ζαρκό. Τελικά ο Ζαρκό πήρε τη πρώτη θέση, με τον Άλεξ Μάρκεθ να είναι στη 2η και τον Μπετζέκι να ακολουθεί στη 3η. 

Το δεύτερο και πιο αποφασιστικής σημασίας σκέλος των κατατακτήριων ξεκίνησε με εκπλήξεις. Συγκεκριμένα ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της Gresini Ducati ανέβηκε αρχικά στη κορυφή των χρόνων. Μάλιστα ο Ιταλός αναβάτης έκανε έναν εντυπωσιακό χρόνο, πράγμα που σήμαινε και νέο ρεκόρ πίστας   

Οι αναβάτες όμως είχαν κι άλλον ένα γρήγορο γύρο και όλα ανατράπηκαν. Εκεί τα «μεγάλα ονόματα» δεν κατάφεραν να περάσουν τον χρόνο του Ντι Τζιαναντόνιο και μόνο ο ομόσταβλός του στη Gresini Άλεξ Μάρκεθ έφτασε 69 χιλιοστά πίσω του. 

Ωστόσο ο Λούκα Μαρίνι της VR46 Ducati, ήταν αυτός που κατέκτησε την πολ ποζίσιον στη τελευταία του προσπάθεια, κάνοντας έναν εκπληκτικό γύρο.    

Την πρώτη σειρά εκκίνησης συμπλήρωσαν οι αναβάτες της Gresini Ducati, με τον Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο να είναι στη 2η θέση και τον Άλεξ Μάρκεθ να ακολουθεί στη 3η. 

Ακολούθησαν οι Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo), Χόρχε Μάρτιν (Pramac Ducati), Ζοάν Ζαρκό (Pramac Ducati), Μαρκ Μάρκεθ (Repsol Honda), Μάβερικ Βινιάλες (Aprilia), Ραούλ Φερνάντεθ (Aprilia), Αλέις Εσπργκαρό (Aprilia), Μπραντ Μπίντερ (KTM) και Αογκούστο Φερνάντεθ (GasGas). 

Ο Αγώνας Σπριντ του GP του Κατάρ είναι προγραμματισμένος για να ξεκινήσει στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

Tags: