Ο Βινιάλες συνέτριψε τον ανταγωνισμό στο Τέξας και έγραψε ιστορία

Μάβερικ Βινιάλες

i

©Aprilia

Ο Βινιάλες συνέτριψε τον ανταγωνισμό στο Τέξας και έγραψε ιστορία

Άγγελος Φραγκισκάτος 23:15 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 14.04.2024

Ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia θριάμβευσε στο γκραν πρι του Τέξας και έγραψε ιστορία.

Ο τρίτος φετινός αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP, το GP του Όστιν θα μείνει στην ιστορία του αθλήματος.

Μετά τη νίκη που πήρε στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου (13/4), ο Μάβερικ Βινιάλες με την Aprilia ήταν επιβλητικός στο γκραν πρι του Τέξας και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους του. Ο Ισπανός έγινε ο πρώτος αναβάτης στην ιστορία του MotoGP που παίρνει νίκη με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές.

Ο εντυπωσιακός ρούκι Πέδρο Ακόστα με την GasGas Tech3 τερμάτισε στη 2η θέση, ενώ το τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ενέα Μπαστιανίνι με την εργοστασιακή Ducati Lenovo.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Πέδρο Ακόστα πετάχτηκε στην πρώτη θέση, μπροστά από τον Ενέα Μπαστιανίνι, ενώ ο Μάβερικ Βινιάλες είχε επαφή με τον Πέκο Μπανάια, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην 11η θέση.

Ο Χόρχε Μάρτιν κέρδισε πολλές θέσεις και ανέβηκε στη 2η, με τον Μαρκ Μάρκεθ να ακολουθεί στην 3η. Επίσης σε ανοδική πορεία βρισκόταν και ο Μπανάια, ο οποίος πέρασε και τον Μάρκεθ για να ανέβει 3ος.

Στο μεταξύ ο Ακόστα ανέβασε τον ρυθμό του από τον Μάρτιν, όμως η εμπειρία του τελευταίου μίλησε και κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα. Ωστόσο το κακό για τον Ισπανό ρούκι συνεχίστηκε, καθώς ο Μαρκ Μάρκεθ τον προσπέρασε για την 2η θέση, ο οποίος νωρίτερα είχε περάσει τον Μπανάια.

Ο Μαρκ Μάρκεθ επιτέθηκε στον Μάρτιν για την πρωτιά, αλλά οι δυο τους είχαν επαφή και ο πρώτος έπεσε στην 4η θέση, πίσω από τους Μπανάια και Ακόστα. Ο Βινιάλες στο μεταξύ είχε ανέβει στην 6η θέση, έπειτα από προσπέρασμα πάνω στον Μπαστιανίνι. Στις μπροστά θέσεις ο Ακόστα πέρασε τον Μπανάια, κάτι που έκανε αμέσως μετά και ο Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Μάρτιν προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά οι Ακόστα και Μάρκεθ που ακολουθούσαν δεν τον άφησαν να ανοίξει τη διαφορά του. Την ίδια ώρα, ο Βινιάλες κατάφερε να περάσει τον Μπανάια για την 4η θέση.

Μπροστά ο Ακόστα ανέβασε το ρυθμό του και πέρασε τον Μάρτιν για να πάρει την πρωτοπορία στον αγώνα, ενώ λίγο μετά ο Μαρκ Μάρκεθ κατάφερε να τον περάσει. Ωστόσο ο Μάρτιν δεν παρέμεινε για πολύ στην πρώτη θέση, καθώς λίγες στροφές αργότερα είχε πτώση. 

Μάλιστα στον ίδιο γύρο πτώση είχαν και οι Άλεξ Μάρκεθ, Ζοάν Μιρ, Φράνκο Μορμπιντέλι, Τακάακι Νακαγκάμι και Ζοάν Ζαρκό, ενώ αμέσως μετά έπεσε και ο περσινός νικητής, Άλεξ Ρινς.

Ο Βινιάλες εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτή τη συγκυρία και πέρασε τον Μάρτιν για να πάρει για πρώτη φορά τα ηνία του αγώνα. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ισπανός της Aprilia δεν απειλήθηκε ποτέ από κανέναν και έτσι έφτασε σε μία άνετη νίκη, μπροστά από τον Ακόστα.

Στους τελευταίους γύρους δόθηκε μεγάλη μάχη για την 3η θέση, με τον Ενέα Μπαστιανίνι να προσπερνά τον Χόρχε Μάρτιν για να ανεβεί στο τελευταίο σκαλί του βάθρου.

Ακολούθησαν οι Πέκο Μπανάια (Ducati Lenovo), Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο (VR46), Αλέις Εσπαργκαρό (Aprilia), Μάρκο Μπετζέκι (VR46), Μπραντ Μπίντερ (KTM), Ραούλ Φερνάντεθ (Trackhouse Racing).

Επόμενος αγώνας για το MotoGP είναι σε δύο εβδομάδες, με το GP Ισπανίας στη Χερέθ, το τριήμερο 26-28 Απριλίου.

Tags: