Πρωτιά για τον Μάρτιν, εντυπωσίασε ο Ακόστα

Χόρχε Μάρτιν

i

©Photo by How Foo Yeen/Getty Images

Πρωτιά για τον Μάρτιν, εντυπωσίασε ο Ακόστα

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:00 - 06.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:20 - 07.02.2024

Ο Χόρχε Μάρτιν της Pramac ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη ημέρα των δοκιμών στη Σεπάνγκ, με τον Πέδρο Ακόστα να εντυπωσιάζει με την Red Bull GASGAS Tech3.

Μετά το Shakedown Test στη Σεπάνγκ, αναβάτες και ομάδες επέστρεψαν στην ίδια πίστα για να πραγματοποιήσουν το προτελευταίο τεστ πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς. 

Ωστόσο ο νέος αναβάτης της Pramac Ducati, Φράνκο Μορμπιντέλι δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στη διαδικασία, καθώς είχε ένα τρομακτικό ατύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών με μοτοσικλέτα παραγωγής στη πίστα του Πορτιμάο.

Ταχύτερος όλων ήταν ο περσινός διεκδικητής του πρωταθλήματος, Χόρχε Μάρτιν. Ο Ισπανός της Pramac Ducati κατάφερε να ολοκληρώσει με την GP24 59 γύρους, με τον ίδιο να δηλώνει πως δεν περίμενε να σημειώσει τον συγκεκριμένο χρόνο.

Στη 2η θέση 269 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Μάρτιν βρέθηκε ο Πέδρο Ακόστα της Red Bull GASGAS Tech3, ενώ στη 3η θέση κατετάγη η Yamaha του Φάμπιο Κουαρταράρο, που βρέθηκε μόλις 0.008 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωταθλητή του Moto2. 

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο της Pertamina Enduro VR46 Racing, ο οποίος οδήγησε την πρώτη από τις περσινές Ducati GP23. 

Την πεντάδα συμπλήρωσε ο αναβάτης της Ducati Lenovo, Ενέα Μπαστιανίνι, ενώ στην 6η θέση ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες, με τον Ισπανό να δοκιμάζει και το αεροδυναμικό πακέτο τύπου «Batmobile». 

Στην 7η θέση της τελικής κατάταξης βρέθηκε ο Άλεξ Μάρκεθ με τη Gresini Ducati, μπροστά από την VR46 Ducati του Μάρκο Μπετζέκι. Η έτερη Gresini του Μαρκ Μάρκεθ τερμάτισε στην 9η θέση, ο οποίος είχε τεχνικά προβλήματα που επηρέασαν την ημέρα του, ενώ την τελική δεκάδα συμπλήρωσε ο Ζοάν Ζαρκό της LCR Honda.

Όσον αφορά τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2023, Πέκο Μπανάια δεν εντυπωσίασε, καθώς είχε μία πτώση στον πρώτο του γύρο, και τελικά τερμάτισε στη 16η θέση των χρόνων. 

Ο Ραούλ Φερνάντεθ της Trackhouse Aprilia είχε μία άσχημη πτώση με τη μοτοσικλέτα του να τυλίγεται στις φλόγες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ισπανός αναβάτης μετά από 21 γύρους να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Επίσης υπήρξαν πτώσεις και για τους Αουγκούστο Φερνάντεθ (Tech3 GasGas) και Τζακ Μίλερ (KTM). 

Η πρώτη ημέρα του τεστ της Σεπάνγκ ολοκληρώθηκε, οι αναβάτες θα συνεχίσουν για τις επόμενες δύο ημέρες και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Λουσέιλ για δοκιμαστικά δύο ημερών.  

Tags: