My Ami Buggy από τη Citroen σε μόλις 1.000 μονάδες παραγωγή
i

Ami Buggy / © CITROEN

My Ami Buggy από τη Citroen σε μόλις 1.000 μονάδες παραγωγή

Δημήτρης Μπαλής 16:27 - 28.12.2022

Η περιορισμένη έκδοση θα κυκλοφορήσει με ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές διαθέσεις τον Μάρτιο του 2023.

Απόλυτα επιτυχημένο παρουσιάζεται το μικρό ηλεκτρικό αυτοκινητάκι της Citroen, το Ami, το οποίο λανσαρίστηκε –εκτός από την επιβατική έκδοση-και σε επαγγελματική έκδοση My Ami Cargo, αποφέροντας πάνω από 30.000 πωλήσεις.

Τώρα, η Citroen ετοιμάζεται να λανσάρει και την έκδοση My Ami Buggy, την άνοιξη του 2023, στην περιορισμένη σειρά των 1.000 μονάδων παραγωγής.

Το My Ami Buggy είναι μια επέκταση του παιχνιδιάρικου χαρακτήρα του Ami, 100% ηλεκτρικό και έχει παίξει ρόλο στον ενεργειακό μετασχηματισμό του νησιού της Χάλκης, όπου η Αστυνομία και το Λιμενικό χρησιμοποιούν αυτά τα μικρά οχήματα. Ομοίως, επτά ηλεκτρικά μοντέλα Ami 100% προστέθηκαν στον στόλο των οχημάτων που χρησιμοποιούνται από τις αστυνομικές και λιμενικές ομάδες του νησιού Μανταλένα στην Ιταλία, για την προώθηση της καθαρής κινητικότητας.

Το Ami 100% «electric» έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά τη χρήση και διαθέτει μπαταρία 5,5 kWh που επαναφορτίζεται σε μόλις τέσσερις ώρες. Με αυτονομία περίπου 75 χλμ. και τελική ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, το Ami προσφέρεται για αστικές μετακινήσεις και σε πολύ στενά δρομάκια, σε διάφορες παραλλαγές: My Ami Color (γκρι, πορτοκαλί και λευκό), My Ami Pop και My Ami Tonic.

Επίσης, η επαγγελματική έκδοση My Ami Cargo, είναι ιδανική για παραδόσεις στην πόλη, με ωφέλιμο φορτίο έως 140 κιλά, μέγιστη χωρητικότητα 400 λίτρα και σφιχτό κύκλο στροφής 7,20 μ.