Ο Αντρέας Ζάιντλ νέος διευθύνων σύμβουλος της Sauber 
i

Αντρέας Ζάιντλ / © SAUBER

Ο Αντρέας Ζάιντλ νέος διευθύνων σύμβουλος της Sauber 

Δημήτρης Μπαλής 18:27 - 13.12.2022

Θα ηγηθεί του γκρουπ και αναμένεται να καθορίσει το ποιος θα είναι επικεφαλής της Alfa Romeo.

Νέα πρόσωπα στη Φόρμουλα 1, και μετακινήσεις στελεχών. Ο Φρεντερίκ Βασέρ που έφυγε από τη Sauber, η οποία προετοιμάζει το μονοθέσιο της Alfa Romeo στον κορυφαίο θεσμό, πήγε επικεφαλής στη Ferrari και αμέσως η Sauber ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του.

Πρόκειται για τον Αντρέας Ζάιντλ, ο οποίος θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της Sauber και θα ηγηθεί της ανάπτυξης του ομίλου, ενώ σε συνεργασία με την ομάδα θα καθορίσει τον νέο επικεφαλής της ομάδας. Μάλιστα, θα προετοιμάσει το έδαφος για την είσοδο της Audi, το 2016, η οποία θα χρησιμοποιεί μονοθέσιο Sauber.

Ο Ζάιντλ είναι γεννημένος στο Πασάου της Γερμανίας, και ξεκίνησε την καριέρα του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με το πρόγραμμα της BMW στη Formula 1, όπου και εργάστηκε επί σειρά ετών ως Head of Track Operations της Sauber. 

Στη συνέχεια, ως επικεφαλής της ομάδας της Porsche, κατέκτησε σειρά πρωταθλημάτων, καθώς και τρεις νίκες από το 2015 έως το 2017 στο θρυλικό 24 Hours of Le Mans, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του επικεφαλής της McLaren F1 Team το 2019.

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε το Αντρέας Ζάιντλ στην οικογένεια της Alfa Romeo. Η μεγάλη του εμπειρία θα αποτελέσει σημείο κλειδί ώστε να επιτύχουμε τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει για το 2023. Θα υποστηρίξουμε τον Αντρέας και την ομάδα την επόμενη σεζόν, η οποία αναμένεται να είναι ακόμα πιο συγκλονιστική. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Φρεντερίκ Βασέρ για την εξαιρετική δουλειά που έκανε, ώστε χρονιά με τη χρονιά να βελτιωθεί η απόδοση της ομάδας και να πετύχει το καλύτερο της αποτέλεσμα την τελευταία δεκαετία, με την κατάκτηση της 6ης θέσης στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 για το 2022», ανέφερε ο Ζαν Φιλίπ Ιμπαράτο, διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo.