Απογοήτευση Λεκλέρ στο ξεκίνημα της σεζόν (vid)

Σαρλ Λεκλέρ

i

©Photo by Peter Fox/Getty Images

Απογοήτευση Λεκλέρ στο ξεκίνημα της σεζόν (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:13 - 02.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:49 - 09.05.2024

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν εμφανώς απογοητευμένος μετά τη σύγκρουση με το Λανς Στρολ της Aston Martin και την έξοδο από το Γκραν Πρι της Αυστραλίας 2023, αλλά ο οδηγός της Ferrari αρνήθηκε να επιρρίψει την ευθύνη στον Καναδό.

«Είναι το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν που είχα ανέκαθεν», λέει ο Λεκλέρ της Ferrari καθώς είναι απογοητευμένος για την εγκατάλειψη που είχε από τον πρώτο γύρο του Γκραν Πρι της Αυστραλίας.

Ο Λεκλέρ ξεκίνησε έβδομος στο grid και πίσω από τον Στρολ στη Μελβούρνη. Ο Μαξ Φερστάπεν έχασε την πρώτη θέση από τον Τζορτζ Ράσελ στην αρχή του αγώνα, αλλά ανέκτησε το προβάδισμα μετά από μια κόκκινη σημαία που σηκώθηκε λόγω της σύγκρουσης με τον τοίχο στον 7ο γύρο του Άλεξ 'Άλμπον.

Όσο για τον Λεκλέρ, βγήκε έξω από τον αγώνα στον πρώτο γύρο. Αφού πρόλαβε τον Στρολ στη στροφή 3, βρήκε τον μπροστινό αριστερό τροχό της Aston Martin, στροβιλίστηκε στην αμοπαγίδα και μη μπορώντας να επαναφέρει το μονοθέσιο στην πίστα, εγκατέλειψε, βγάζοντας έξω για πρώτη φορά στον αγώνα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

«Δεν κατηγορώ τον Λανς, γιατί νομίζω ότι δεν είχε άλλη επιλογή όταν ο Φερνάντο (Αλόνσο) επιβράδυνε το μονοθέσιο τη δεύτερη φορά και για μένα ήταν απλώς αδύνατο να δω αν ο Λανς έμενε πίσω από τον Φερνάντο ή αν ήταν απλώς ενδιάμεσα... προφανώς δεν πίστευα ότι ήταν εκεί», εξήγησε ο Λεκλέρ.

«Δεν σχεδίαζα πραγματικά μια προσπέραση στην αρχή στον Λανς. Μετά είδα ότι έπρεπε να φρενάρει πολύ νωρίς, λόγω του Fernando, μπροστά που φρενάρει νωρίς. Έτσι, άφησα τα φρένα και βρέθηκα δίπλα στον Στρολ, και μετά ο Φερνάντο χρειάστηκε να φρενάρει ακόμα περισσότερο, οπότε ο Λανς βρέθηκε ανάμεσα σε εμένα και τον Φερνάντο και δεν μπορούσε να στρίψει και είχαμε επαφή», είπε ο Μονεγάσκος οδηγός.

Με εγκαταλείψεις και όχι καλές εμφανίσεις, ο Λεκλέρ έχει, μέχρις στιγμή, έξι πόντους και αντιμετωπίζει το χειρότερο ξεκίνημά του σε μια σεζόν. Ανάλογη κακή εμφάνιση είχε κάνει με τη Sauber το 2018, όταν έμεινε χωρίς βαθμούς για τους πρώτους τρεις αγώνες.

«Απλώς εξαιρετικά απογοητευτικό, εννοώ ότι είναι το χειρότερο ξεκίνημα της σεζόν, πραγματικά... είναι πραγματικά απογοητευτικό», κατέληξε ο 25χρονος.