Λεκλέρ: «Η pole position αποτελεί έκπληξη για μένα, ο ρυθμός μας δείχνει καλός ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι»

Σαρλ Λεκλέρ

i

© getty images

Λεκλέρ: «Η pole position αποτελεί έκπληξη για μένα, ο ρυθμός μας δείχνει καλός ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι»

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:11 - 28.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:12 - 28.04.2023

Ο Σαρλ Λεκλέρ μίλησε για το ασφυκτικό πρόγραμμα του γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν, αλλά επίσης αναφέρθηκε και για τον τρόπο με τον οποίο κατέκτησε την pole position.

Ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγύρισε την 19η pole position στην καριέρα του στη Formula 1, έτσι θα εκκινήσει από την 1η θέση του sprint race του Σαββάτου (29/4) στο γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν.

Σε δηλώσεις του Μονεγάσκου οδηγού της Scuderia Ferrari μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας φάνηκε έκπληκτος από την απόδοση της ομάδας του, αλλά τόνισε πως δεν θα είναι εύκολο το έργο των Ιταλών απέναντι στην αντίπαλό τους στην βαθμολογία των κατασκευαστών, Red Bull. 

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο 25χρονος οδηγός: 

«Αναμφίβολα, η pole position αποτελεί έκπληξη για μένα. Φθάσαμε εδώ πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά αν βρισκόμασταν στις κατατακτήριες μπροστά από την Aston Martin και την Mercedes. Και τελικά πήραμε την pole. Οπότε σίγουρα είναι μία ευχάριστη έκπληξη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ίσως σε ρυθμό αγώνα το μονοθέσιό μας υπολείπεται αυτού της Red Bull. Οπότε θα είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την πρωτοπορία στον αγώνα, αλλά αυτός είναι ο στόχος. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον γύρο μου στις κατατακτήριες». 

Επίσης ο Λεκλέρ αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα που έχουν οι ομάδες και οι οδηγοί στο Αζερμπαϊτζάν: «Είναι ένα δύσκολο τριήμερο για εμάς τους οδηγούς, καθώς είχαμε λίγο χρόνο για ελεύθερες δοκιμές, με μόνο μία περίοδο. Πάντως αίσθηση που είχα με το μονοθέσιο ήταν καλή από την αρχή. Δεν έχουμε ακόμα χρησιμοποιήσει τα ελαστικά μέσης γόμας, κάτι που θα γίνει αύριο στις κατατακτήριες του σπριντ. Πρέπει να τα πάμε καλά, γιατί έχουμε μόνο ένα σετ και δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Ο ρυθμός μας όμως δείχνει καλός και ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι».