Το λάθος του Λεκλέρ που τον έστειλε στον τοίχο (vid)

Σαρλ Λεκλέρ

i

©SS Twitter

Το λάθος του Λεκλέρ που τον έστειλε στον τοίχο (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 10:14 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:18 - 07.05.2023

Τα τελευταία λεπτά των κατατακτήριων δοκιμών ήταν δραματικά για το γκραν πρι του Μαϊάμι, όταν ο Σαρλ Λεκλέρ έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και αυτό έπεσε πάνω στον τοίχο.

Ο Σαρλ Λεκλέρ πίεζε για να φτάσει το χρόνο του προσωρινό pole-sitter Σέρχιο Πέρες κατά τη διάρκεια της φάσης του Q3, αλλά ο Μονεγάσκος οδηγός είχε επανάληψη της συντριβής του στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (5/7), όταν αντιμετώπισε πρόβλημα στη στροφή 6/7 υψηλής ταχύτητας και γλίστρησε εκτός πίστας.

Δεδομένου ότι το μονοθέσιο του Λεκλέρ έπεσε ξανά στις Tecpro μπαριέρες, το Race Control «σημάδεψε» τις κατατακτήριες δοκιμές με κάτι περισσότερο από ενάμιση λεπτό στο ρολόι, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπήρχε χρόνος για τους οδηγούς να ολοκληρώσουν άλλον γύρο έξω από τα pits.

Αυτό σήμαινε ότι η pole position πήγε στα χέρια του Σέρχιο Πέρες, με τον team mate του στη Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, να βρίσκεται στην ένατη θέση, αφού εγκατέλειψε την πρώτη του προσπάθεια. Ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε δεύτερος για την Aston Martin, με τον Κάρλος Σάινθ να είναι στη τρίτη θέση με τη Ferrari.