Στα σκαριά το ηλεκτρικό Suzuki του 2025
i

EV Concept Model eVX / © SUZUKI

Στα σκαριά το ηλεκτρικό Suzuki του 2025

Δημήτρης Μπαλής 14:09 - 17.01.2023

Αποκάλυψη του EV Concept Model eVX της ιαπωνικής μάρκας.

Και η Suzuki επιταχύνει τον βηματισμό της προς την ηλεκτροκίνηση, έχοντας παρουσιάσει ήπιες υβριδικές εκδόσεις στην αγορά.

Ωστόσο, το μεγάλο βήμα γίνεται και την αποκάλυψη ενός πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το οποίο η ιαπωνική μάρκα υπολογίζει να λανσάρει το 2025. Μάλιστα, στην έκθεση Auto Expo 2023 της Ινδίας, προ ημερών, αποκάλυψε το EV Concept Model eVX, ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για το μοντέλο παραγωγής.

EV Concept Model eVX / © SUZUKI

Πρόκειται για ένα BEV μοντέλο με μπαταρία 60 kWh, μήκους 4,3μ., πλάτους 1,8μ. και ύψους 1,6μ., που συνδυάζει το ισχυρό DNA 4x4 της Suzuki με τα προηγμένα χαρακτηριστικά των πιο σύγχρονων BEV. 

Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι φουτουριστικός και κοιτάζει με δυναμισμό το μέλλον διατηρώντας ταυτόχρονα τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία των διάσημων Suzuki SUV. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της μάρκας, Σουζούκι Τοσιχίρο: «Πρωταρχικό μέλημα του Suzuki Group αποτελεί η αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη. Για αυτό εφαρμόζουμε μία σειρά από μέτρα παγκόσμιας κλίμακας με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

EV Concept Model eVX / © SUZUKI