Στο στόχαστρο της Mercedes ο Λεκλέρ

Ο Σαρλ Λεκλέρ

i

©Photo by Vince Mignott/MB Media/Getty Images

Στο στόχαστρο της Mercedes ο Λεκλέρ

Δημήτρης Μπαλής 19:20 - 03.05.2023

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari έχει συμβόλαιο με την ιταλική ομάδα έως το 2024 και αποτελεί μήλο της έριδος.

Ο καλός οδηγός αναδεικνύεται περισσότερο όταν οδηγεί και ένα καλό αυτοκίνητο. Ο Σαρλ Λεκλέρ έχει δείξει ότι είναι καλός οδηγός, καθώς καταφέρνει να παίρνει το μέγιστο που του δίνει το μονοθέσιο της Ferrari, και προσπαθεί να παραμένει ανταγωνιστικός, μολονότι υπολείπεται της Red Bull, σε ρυθμό αγώνα και όχι σε έναν δύο γύρους.

Τα σενάρια για πιθανή μετακίνησή του, ειδικά στη Mercedes, υπάρχουν από καιρό, καθώς το συμβόλαιο του Λιούις Χάμιλτον με τη γερμανική ομάδα λήγει φέτος, το 2023, ενώ του Λεκλέρ με τη Ferrari, το 2024.

Ο Τότο Βολφ, το αφεντικό της Mercedes, ανέφερε ότι ο Λεκλέρ παραμένει μια μακροπρόθεσμη επιλογή για την ομάδα του, αρνούμενος ότι έχει συζητήσει κάτι επ’ αυτού μαζί του. Το ίδιο υποστήριξε και ο Λεκλέρ, ότι δεν έχει μιλήσει με τη Mercedes ή τον Βολφ.

Μιλώντας στο περιθώριο του γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν, ο Βολφ είπε ότι «ο Σαρλ είναι ένας σούπερ τύπος για το μακροπρόθεσμο μέλλον, κάποιος που πρέπει να έχεις πάντα στο ραντάρ σου. Και αυτό είναι ξεκάθαρο. Όχι όμως βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα».

Μάλιστα, ο Βολφ ξεκαθάρισε ότι τη μόνη φορά που μίλησε με τον Λεκλέρ ήταν λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο, επιστρέφοντας από τη Μελβούρνη, μετά τον αγώνα.

«Νομίζω ότι είναι 100% αφοσιωμένος στη Ferrari με το συμβόλαιό του. Και με τον ίδιο τρόπο, δεσμευόμαστε 100% να βάλουμε το στυλό σε χαρτί με τον Λιούις», ανέφερε ο Βολφ, εννοώντας ότι Mercedes και Χάμιλτον δεν έχουν ακόμη καθίσει να διευθετήσουν την επέκταση του συμβολαίου του, αλλά επικεντρώνονται στο πώς θα λύσουν τα προβλήματα του μονοθεσίου, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικό.

«Νομίζω ότι αισθάνεται πολύ ότι είναι δυνατός, και εμείς νιώθουμε το ίδιο. Πρέπει απλώς να του δώσουμε ένα καλύτερο αυτοκίνητο. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να φέρουμε ένα νικητήριο πακέτο αυτή τη σεζόν και στη συνέχεια να έχουμε κάτι που μπορεί να του φέρει τον όγδοο τίτλο του», τόνισε ο Βολφ για τον Χάμιλτον.

Tags: