Συγκρούστηκε η Pagani Zonda 760 LH του Λιούις Χάμιλτον

Συγκρούστηκε η Pagani Zonda 760 LH του Λιούις Χάμιλτον

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:15 - 17.08.2023 / Ανανεώθηκε: 18:19 - 17.08.2023

Το πρώην αυτοκίνητο του Λιούις Χάμιλτον, μια Pagani Zonda 760 LH, έχει υποστεί σοβαρή ζημιά μετά από μία σύγκρουση που έγινε σε μία σήραγγα της Ουαλίας.

Η Pagani Zonda 760 LH που ανήκε στο παρελθόν στον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, συγκρούστηκε μετά από ένα ατύχημα που έλαβε χώρα κοντά σε μία σήραγγα της Ουαλίας. 

Ο Λιούις Χάμιλτον αγόρασε την Pagani Zonda 760 LH το 2014 και παρέμεινε στην κατοχή του για επτά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων φέρεται να διένυσε λιγότερα από 1.000 χιλιόμετρα. Ο Βρετανός οδηγός την αγόρασε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ με κινητήρα ειδικά διαμορφωμένο για αυτόν.   

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το μοντέλο, ένα από τις μόλις πέντε μονάδες με την ονομασία «760», είναι μοναδικό επειδή φέρει τα αρχικά “LH” του οδηγού της Formula 1. 

Το αυτοκίνητο διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα V-12 7,3 λίτρων που προέρχεται από τη Mercedes, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων στη συγκεκριμένη προδιαγραφή. Στην πραγματικότητα ήταν το πρώτο Zonda 760 που απέκτησε χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, μια κίνηση που ήρθε μετά από αίτημα του ίδιου του Χάμιλτον

Το αυτοκίνητο είναι διακοσμημένο με ένα σωρό μοναδικά φινιρίσματα, αλλά είναι περισσότερο γνωστό για όλη τη μωβ βαφή και την έμφαση σε όλη τη δουλειά. 

Αν και δεν ήταν τόσο συνηθισμένο να βλέπουμε το ιταλικό υπεραυτοκίνητο να βγαίνει για κάποια άσκηση κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, αυτό δεν είναι το πρώτο ατύχημα του αυτοκινήτου. 

Ο Χάμιλτον είχε στην πραγματικότητα το δικό του περιστατικό στο μονοθέσιο στο Μονακό τον Νοέμβριο του 2015. Ο οδηγός της Mercedes τελικά θα αποχωρούσε από το μονοθέσιο στα τέλη του 2021, πουλώντας το σε έναν αγοραστή από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, το πρόσφατο ατύχημα προκάλεσε πιο σημαντικές ζημιές.