Τα πήρε όλα κι έφυγε ο Μπανιάια στο κατάμεστο Μουτζέλο (vid)

Απιαστος ο Μπανιάια στο Μουτζέλο

i

©Ducati

Τα πήρε όλα κι έφυγε ο Μπανιάια στο κατάμεστο Μουτζέλο (vid)

Δημήτρης Μπαλής 16:11 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:53 - 11.06.2023

Ο εκπληκτικός παγκόσμιος πρωταθλητής κέρδισε χθες τον αγώνα σπριντ και σήμερα το γκραν πρι στην πατρίδα του.

Οι πανηγυρισμοί των Ιταλών τιφόζι δεν έχουν κοπάσει ακόμα στο Μουτζέλο και σε ολόκληρη την Ιταλία. Μια χώρα με τεράστια παράδοση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και στο MotoGP, όπου οι ιταλικές μάρκες ανέκαθεν κυριαρχούσαν (Ducati, Aprilia), είδε σήμερα, όπως και χθες, τρεις δικές της μοτοσυκλέτες να καταλαμβάνουν και τις τρεις θέσεις του βάθρου.

Χθες στον αγώνα σπριντ, Μπανιάια, Μπετσέκι και Χόρχε Μάρτιν ανέβηκαν στο βάθρο, ενώ σήμερα πάλι ο Μπανιάια, αλλά με Χόρχε Μάρτιν και Ζοάν Ζαρκό αυτή τη φορά, στη σύνθεση του βάθρου. Οι δύο τελευταίοι οδηγούν για την ίδια ομάδα, την Prama Racing.

Ηταν η δεύτερη διπλή νίκη του Μπανιάια, μετά το ξεκίνημα της χρονιάς στην Πορτογαλία, όπου είχε κερδίσει Σάββατο και Κυριακή, με αποτέλεσμα να διευρύνει τη διαφορά στη βαθμολογία από τον Μπετσέκι, που τερμάτισε στο γκραν πρι στην 8η θέση.

Ο Μπανιάια στο Μουτζέλο πέτυχε το απόλυτο με πολ ποζίσιον, ταχύτερο γύρο, νίκη στον γώνα σπριντ και νίκη στο γκραν πρι. Τα πήρε όλα κι έφυγε.

Τέταρτος τερμάτισε ο Λούκα Μαρίνι και πέμπτος ο Μπραντ Μπίντερ, ο οποίος χθες σημείωσε τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα στην ιστορία του MotoGP.

Μεγάλο άτυχος ο Ρινς, που στον αγώνα σπριντ χθες, έπαθε κάταγμα στο πόδι και βρίσκεται σε αποθεραπεία, με άγνωστο χρόνο επανόδου.

Ο Μπανιάια αφού κατάφερε να ξεπεράσει τον Τζακ Μίλερ, ο οποίος τον προσπέρασε στην πρώτη στροφή μετά την εκκίνηση, με τον Ιταλό να παίρνει το προβάδισμα στη στροφή 2, δεν έχασε καθόλου την πρώτη θέση στο γκραν πρι των 23 γύρων.

Οι ελπίδες του Μαρκέθ για τον τίτλο εξανεμίζονται, καθώς ένα ακόμη ατύχημα στο Μουτζέλο, χάνοντας το μπροστινό μέρος της Honda, τον οδήγησε εκτός αγώνα. Ηταν το τρίτο του φετινό γκραν πρι που εγκαταλείπει.

Επόμενος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP στο Σάσερινγκ της Γερμανίας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 17-18 Ιουνίου.

Tags: