Τέλος τα ποδήλατα από τη Formula 1 με απόφαση της FOM

Λεκλέρ - Σάινθ

i

© Print Screen

Τέλος τα ποδήλατα από τη Formula 1 με απόφαση της FOM

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:51 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 17:51 - 17.03.2023
Απαγόρευση κυκλοφορίας των ποδηλάτων επέβαλε η FOM, κατά την διάρκεια των «track walks» στις παραμονές των Grand Prix της Formula 1.

Το λεγόμενο «track walk» είναι εδώ και πολύ καιρό το καθιερωμένο κομμάτι των αγωνιστικών Σαββατοκύριακων, στο οποίο οδηγοί και μηχανικοί ολοκληρώνουν έναν γύρο της πίστας καθώς συζητούν και εξετάζουν τα δεδομένα της πίστας.

H ανακοίνωση της FOM αναφέρει: «Για διευκρίνιση και για αποφυγή μελλοντικών παρεξηγήσεων, απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε μεταφορικού μέσου (ποδήλατα, ηλεκτρονικά ποδήλατα, σκούτερ, ηλεκτρονικά σκούτερ, κ.λπ.) κατά τη διάρκεια του χρονικού παραθύρου που αναφέρεται ως «Track walk» στο Πρόγραμμα κάθε διοργάνωσης. Δεν θα επιτρέπονται εξαιρέσεις. Αυτή η απόφαση έχει συμφωνηθεί με τη FIA».

Οι επικεφαλής της FIA αλλά και της Formula 1 δεν έχουν δώσει κανένα ιδιαίτερο λόγο για τον οποίο απαγόρευσαν τη χρήση δίκυκλων κατά τη διάρκεια του αναγνωριστικού περιπάτου στις πίστες. Επίσης, δεν διευκρινίζεται αν παράβαση της οδηγίας αυτής επισύρει ποινή για τον οδηγό ή την ομάδα καθώς η οδηγία εκδόθηκε από την FOM αλλά τις ποινές τις επιβάλλει η FIA.

Ερωτηθείς από το Motorsport.com εάν είχε την ευκαιρία να δει τις αλλαγές της πίστας της Τζέντα, ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν ευχαριστημένος με τη νέα απαγόρευση.

«Δεν πήγα για το track walk», είπε. «Και καθώς νομίζω ότι μόλις κυκλοφόρησαν ένα νέο πράγμα όπου δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε στην πίστα με ποδήλατο, πιθανότατα δεν θα με βλέπετε πια στην πίστα κι απλά θα δω τα βίντεο»

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ δήλωσε: «Ήθελα να το κάνω τώρα, αλλά έκλεισαν την πίστα και όλα πήγαν στραβά. Θα δω το αυτοκίνητο ασφαλείας και θα το δω αύριο».

Tags: