Με αλλαγή νοοτροπίας πηγαίνει στην Τζέντα η McLaren

Λάντο Νόρις

i

©Pirelli

Με αλλαγή νοοτροπίας πηγαίνει στην Τζέντα η McLaren

Δημήτρης Μπαλής 09:50 - 16.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:58 - 16.03.2023

Το απογοητευτικό αποτέλεσμα του Μπαχρέιν έστρωσε τη βρετανική ομάδα στη δουλειά.

Δεν είναι καθόλου τιμητικό για την άλλοτε κραταιά McLaren να έχει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς τον ένα της οδηγό (Λάντο Νόρις) στην τελευταία θέση (17η) όσων τερμάτισαν και τον δεύτερο οδηγό της (Οσκαρ Πιάστρι) να έχει εγκαταλείψει στον 13ο γύρο, στο ντεμπούτο του.

Η βρετανική ομάδα ετοιμάζεται για την Τζέντα με άλλη διάθεση, κάτι που επισήμανε ο επικεφαλής της ομάδας, Αντρέα Στέλλα. «Η ομάδα πηγαίνει στη Σαουδική Αραβία με ανανεωμένη νοοτροπία και αποφασιστικότητα να επιστρέψει στους βαθμούς, κάτι που ήταν δυνατό στο Μπαχρέιν, αν δεν είχαμε προβλήματα αξιοπιστίας. Υπήρξαν πολλές αναλύσεις στη McLaren και στην HPP την περασμένη εβδομάδα για να λύσουμε τα προβλήματα. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά οι ομάδες στο Woking και στην πίστα έχουν εστιάσει στις βελτιώσεις που κάναμε και είναι έτοιμες για τον αγώνα», είπε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά στην πίστα, που είναι ουσιαστικά σιρκουί πόλης, ο Αντρέα Στέλλα τόνισε: «Το σιρκουί είναι μια γρήγορη και σαρωτική πίστα με μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που αποτελούν μια καλή πρόκληση για τους οδηγούς. Έχουν γίνει μερικές αλλαγές στην πίστα, από πέρυσι, και θέλουμε να δούμε τις βελτιώσεις στην αντιμετώπιση ορισμένων ανησυχιών που εκφράστηκαν, όσον αφορά στην ασφάλεια, με καλύτερη ορατότητα για τους οδηγούς και πιο ομαλά κράσπεδα».

Ο Λάντο Νόρις θυμάται το αξιοπρεπές αποτέλεσμα που είχε πέρυσι στην ίδια πίστα (15ος). «Είναι ωραίο που επιστρέφω στη Τζέντα. Η ταχύτητα εδώ είναι μεγάλη και μου αρέσουν οι πίστες στους δρόμους μιας πόλης. Το Μπαχρέιν έδειξε ότι έχουμε καλό ρυθμό αγώνα, αλλά για να τερματίσουμε στους βαθμούς πρέπει να βγάλουμε όσα περισσότερα μπορούμε από το μονοθέσιο. Η ομάδα εργάζεται ακούραστα. Ξέρουμε ότι υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε να είμαστε, αλλά εμπιστεύομαι την ομάδα και ξέρω ότι κάνει ό,τι μπορεί για να είμαστε καλύτεροι. Ας τα δώσουμε όλα», είπε.

Ο Οσκαρ Πιάστρι έχει αγωνιστεί στη Τζέντα στο παρελθόν στην F2. «Εχω κάποια εμπειρία από τη γρήγορη φύση της πίστας και είμαι ενθουσιασμένος που θα βγω εκεί με ένα μονοθέσιο της F1. Υπάρχουν μερικά ωραία χαρακτηριστικά όπως οι γρήγορες στροφές και θα είναι η πρώτη μου φορά σε πίστα δρόμου με F1. Ενώ το αποτέλεσμα την περασμένη εβδομάδα ήταν προφανώς απογοητευτικό για τον πρώτο μου αγώνα στην F1, έμαθα πολλά και είναι σημαντικό να έχουμε όλοι ψηλά το κεφάλι», είπε ο Αυστραλός οδηγός.

Tags: