Red Bull σε Mercedes: «Μπορούν να ξεχάσουν τον φετινό τίτλο»

Red Bull

i

©Pirelli

Red Bull σε Mercedes: «Μπορούν να ξεχάσουν τον φετινό τίτλο»

Μπορεί να έχει διεξαχθεί ένας από τους 23 αγώνες που περιλαμβάνονται στο φετινό πρόγραμμα της Formula 1, όμως στη Red Bull έχουν ήδη ξεγράψει τη Mercedes για τον φετινό τίτλο.

Μπορεί οι δύο ομάδες (Red Bull και Mercedes) το 2021 να πρόσφεραν εκπληκτικές μονομαχίες, όμως πέρυσι η γερμανική ομάδα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να μείνει πίσω στη μάχη της διεκδίκησης στο πρωτάθλημα των οδηγών αλλά και των κατασκευαστών.

Ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο δήλωσε: «Μπορούν να ξεχάσουν τον φετινό τίτλο. Η Mercedes δεν έχει μόνο ένα πρόβλημα με το concept που επέλεξε φέτος. Δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις τον Χειμώνα. Θα είναι δύσκολο. Δεν μπορείς να σχεδιάσεις δύο και τρία διαφορετικά αυτοκίνητα. Θα είναι δύσκολο με το budget cap. Επίσης ένα νέο αυτοκίνητο δεν θα είναι η λύση, γιατί πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός από το ξεκίνημα. Δεν έχουν ημέρες δοκιμών και δεν θα έχουν εμπειρία από αγώνα».

Ωστόσο ο 79χρονος δεν θεωρεί τίποτα δεδομένο και εξηγεί γιατί η επιτυχία της Red Bull στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν και το 1-2 του Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρες δεν σημαίνει τίποτα.

Ο Αυστριακός είπε: «Ο κόσμος λέει πως βλέπουμε τους εαυτούς μας ήδη πρωταθλητές όμως το Μπαχρέιν ήταν μία ξεχωριστή πίστα. Ο αγώνας ήταν καλός για εμάς αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα εξελιχθούν έτσι και οι επόμενοι».

Όσο αναφορά τη Ferrari: «Η Ferrari έχει ακόμα πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών. Στον ένα γύρο είναι ανταγωνιστικοί και δεν υπάρχει αμφιβολία πως κάποιες φορές θα πάρουν την pole position».

Ο επόμενος αγώνας γίνεται στη Σαουδική Αραβία, την προσεχή Κυριακή (19/3).