Στάινερ: «Το να έχεις να κάνεις με έναν Σουμάχερ δεν είναι ποτέ εύκολο»

Γκούντερ Στάινερ

i

Photo by Bryn Lennon / Getty Images

Στάινερ: «Το να έχεις να κάνεις με έναν Σουμάχερ δεν είναι ποτέ εύκολο»

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:55 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:12 - 10.01.2024

Ο διευθυντής της Hass, Γκούντερ Στάινερ δεν μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Μικ Σουμάχερ χαρακτηρίζοντας τον «ψόφιο άλογο».

Ως γνωστόν στα τέλη της περσινής σεζόν, η Haas αποφάσισε να στείλει τον Mικ Σουμάχερ στα αποδυτήρια μετά από μια χρονιά η οποία στιγματίστηκε από τα σοβαρά ατυχήματα του Γερμανού πιλότου.

Μάλιστα, μετά το διαζύγιο με την αμερικανική ομάδα, ο Μικ Σουμάχερ δεν κατάφερε να βρει μία θέση στο φετινό grid με αποτέλεσμα να καταλήξει ως τρίτος οδηγός στην ομάδα της Mercedes.

«Έκατσα να μιλήσω με τον Σουμάχερ και του εξήγησα ότι έπρεπε να ανεβάσουμε την ομάδα με έναν έμπειρο οδηγό. Είναι μέρος της δουλειάς. Δεν είναι ωραίο πράγμα. Δεν το απολαμβάνω, αλλά απλά πρέπει να είσαι επαγγελματίας σε αυτό”, θυμάται ο team chief της αμερικανικής ομάδας μιλώντας στο «Inews.com».

Προειδοποίηση του Χόρνερ στον Πέρες
FORMULA 1

19:05 - 14.03.2023

Προειδοποίηση του Χόρνερ στον Πέρες

Ο διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ ανέφερε πως ο Σέρχιο Πέρες θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο του εαυτό αν θέλει να ανταγωνιστεί τον Μαξ Φερστάπεν αυτή τη σεζόν.

«Το να ασχολείσαι με έναν Σουμάχερ δεν είναι ποτέ εύκολο, όπως μπορείς να φανταστείς. Είχε μεγαλώσει γι’ αυτό. Δεν ήταν ευχαριστημένος. Θα έλεγα ότι πήρε το μήνυμα. Είναι έξυπνο παιδί. Είχε δύο χρόνια. Δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε και έπρεπε να κάνω κάποιες αλλαγές. Δεν μπορείς να χτυπάς ένα ψόφιο άλογο», πρόσθεσε..

Έτσι, λοιπόν, ο Γκούντερ Στάινερ ρωτήθηκε εκ νέου για τις σχέσεις του με τον Γερμανό και για την απόφαση να διακόψει τη συνεργασία της Haas με τον Mικ Σουμάχερ.

Ο Στάινερ δήλωσε ότι δεν ήταν εύκολο να βάλει τέλος σε αυτήν τη σχέση: «Όπως μπορείς να φανταστείς, το να έχεις απέναντί σου έναν Schumacher δεν είναι εύκολο. Έχει μεγαλώσει γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Δεν θα μπορούσε να είναι ευτυχισμένος όταν αντιλήφθηκε τι πρόκειται να συμβεί. Είναι ένα έξυπνο παιδί», δήλωσε ο επικεφαλής της Haas προσθέτοντας: «Είχε δύο χρόνια, δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε και έπρεπε να κάνω κάποιες αλλαγές, δεν μπορείς να τα βάλεις με ένα ψόφιο άλογο».