Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το +3… +23

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το +3… +23

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:56 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 01:01 - 05.06.2023

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και έκανε το 1-0 στη σειρά, όμως πρέπει να δείξει ότι είναι ανώτερος και τα επόμενα ματς να τα πάρει με μεγαλύτερη άνεση. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του στο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Θα πει κανείς, πώς λες κάτι τέτοιο μετά από νίκη; Κι όμως, αυτός ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να μπει στο τρυπάκι να επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να μπει στο παιχνίδι. 

Οι Πειραιώτες είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, όμως μόνο σαν τέτοια δεν έπαιξε. Πολλά λάθη τα οποία άφηναν τον Παναθηναϊκό να ελπίζει, λάθος επιλογές στην επίθεση και γενικά όχι η συγκέντρωση που επιβάλλεται να έχει σε ένα ματς που κρίνει τίτλο.

Ο Ολυμπιακός πήρε πράγματα από συγκεκριμένους παίκτες και ΜΟΝΟ. Ο Βεζένκοφ ήταν εξαιρετικός, όμως στο δεύτερο ημίχρονο κλείστηκε, ο Φαλ έκανε πολλή και καλή δουλειά, ο Μπόλομποϊ ήταν ευχάριστη έκπληξη με την απόδοσή του και τα τρία γκαρντ, οι Κώστας Σλούκας, Τόμας Ουόκαπ και Μιχάλης Λούντζης, ήταν εξαιρετικοί. 

Ο Σλούκας στο τέλος ήταν κομβικός στο τέλος με τις 4/4 βολές, όμως τα λάθη στο πρώτο ημίχρονο κόστισαν και έβαλαν τον Παναθηναϊκό στο ματς. Ο Ουόκαπ ήταν άστοχος, όμως έβαλε μεγάλα σουτ, ενώ είχε επίσης 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ, προσφέροντας με πολλούς τρόπους. 

Από εκεί και πέρα ο Λούντζης έπαιξε λίγο, έχοντας 12’ περίπου στο παρκέ, όμως ήταν άχαστος με 3/3 εντός παιδιάς (2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο) και πολύ ξύλο στην άμυνα, το οποίο ήταν και ο λόγος των 4 φάουλ του. 

Από εκεί και πέρα… το χάος. Ο Παπανικολάου ήταν άστοχος, ο Λαρεντζάκης δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και ο ΜακΚίσικ πάλεψε στην άμυνα, όμως μόνο εκεί έδειξε πράγματα. Άστοχος και ο Πίτερς, που έπαιξε λίγο, όμως πρόλαβε να έχει 0/5 εντός παιδιάς. 

Οι προαναφερθέντες είχαν ΜΟΛΙΣ 1/15 σουτ εντός παιδιάς και συνολικά 4 πόντους. Αυτό από μόνο του δείχνει το πρόβλημα του Ολυμπιακού από τον πάγκο, ο οποίος του έδωσε λίγα πράγματα. Το 19-27 του πάγκου είναι χαρακτηριστικό. 

Αυτό το παιχνίδι από την άλλη πρέπει να λειτουργήσει ως ξυπνητήρι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μόνο παίζοντας όπως μας έχει συνηθίσει θα δείξει την ανωτερότητά του και θα τελειώσει συνοπτικά τη σειρά. Έχουμε πει πως μόνο ένας τίτλος μπορεί αν κλείσει την πληγή του Κάουνας και ο Ολυμπιακός πρέπει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ώστε να κάνει… καλό καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα, οι διαφορά των δύο ομάδων ξεκάθαρα δεν είναι για 3 πόντους, αλλά για πολλούς παραπάνω. Μένει ο Ολυμπιακός να κάνει αυτό που πρέπει και το +3 να το ανεβάσει εκεί που πρέπει. Κατά την ταπεινή μου άποψη η διαφορά των δύο ομάδων, για να το πούμε λίγο λαϊκά, δεν είναι 3, αλλά 23 πόντοι!

Επόμενο ματς των δύο Αιώνιων αντιπάλων είναι την Πέμπτη, στις 21:15, με τον Παναθηναϊκό να περιμένουμε πως θα έχει έντονη στήριξη από τον κόσμο του, καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του για κάτι καλό. Θα τελειώσει τις ελπίδες αυτές ή θα έχουμε τελικούς από τα παλιά; Σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε…

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παίξει ξανά τόσο άσχημα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Πρέπει όμως να δείξει τα πάντα στο παρκέ. Αυτός είναι ο καθρέπτης όλων…

ΥΓ2. Το είπαμε και το ξαναλέμε. Μεταγραφικά μετά το τέλος των τελικών. Μέχρι να… σφυρίξει η χοντρή, δεν θα αναλύσουμε κάτι περισσότερο. Εξάλλου τότε θα τελειώσουν τα πάντα. 

ΥΓ3. Μιλουτίνοφ στο ΣΕΦ για να στηρίξει τους πρώην συμπαίκτες του. Πρίντεζης το ίδιο. Χωρίς να επιζητούν τα φώτα της δημοσιότητας, χωρίς να θέλουν τις κάμερες πάνω τους. Ξεχωριστοί χαρακτήρες και οι δύο τους.

ΥΓ4. Τα εύσημα στον Χρήστο Σερέλη που έχει κάνει τον Παναθηναϊκό του… κάτι σαν μπάσκετ, να παίζει σωστά και με πλάνο και κατεύθυνση. Μπορεί πολλά αποτελέσματα να μην δείχνουν την καλή δουλειά που έχει κάνει, όμως είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός είναι ξανά ομάδα. Απλά ο Ολυμπιακός στην παρούσα φάση είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό.   

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }