ΑΕΚ: Η εικόνα του Γκατσίνοβιτς και του Ελίασον στα Σπάτα, είναι σαν να μην έχουν λείψει ούτε μέρα
i

Νίκλας Ελίασον, Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς/©intme

ΑΕΚ: Η εικόνα του Γκατσίνοβιτς και του Ελίασον στα Σπάτα, είναι σαν να μην έχουν λείψει ούτε μέρα

Κώστας Τσίλης 08:26 - 03.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 03.02.2023

Μπορεί ο Γκατσίνοβιτς και ο Ελίασον να πέρασαν μεγάλη περιπέτεια με τον τραυματισμό τους και να απουσίασαν για μήνες, όμως το Sportal.gr έχει την εικόνα μετά την επιστροφή τους, που είναι σαν να μην έχουν λείψει ούτε μια μέρα

Ο ένας (λέγε με Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς) ταλαιπωρήθηκε από τα τέλη του Νοέμβρη με πρόβλημα στους κοιλιακούς, έκανε επέμβαση και απουσίασε σχεδόν δυο μήνες από την αγωνιστική δράση. Ο άλλος (λέγε με Νίκλας Ελίασον) έσπασε την περόνη του στο ματς της ΑΕΚ στην Τρίπολη στις αρχές Νοέμβρη, χειρουργήθηκε και ήταν εκτός μάχης για περίπου τρεις μήνες. Αμφότεροι, εδώ και λίγες μέρες, φώναξαν πάλι «παρών» στα Σπάτα. Το ακόμα πιο σημαντικό όμως, είναι η εικόνα που δείχνουν. 

Ήταν για όλους μια μικρή έκπληξη και η επιστροφή του Γκατσίνοβιτς και του Ελίασον, αρκετά νωρίτερα σε σχέση με την αρχική εκτίμηση αλλά και το γεγονός πως σχεδόν αμέσως πήραν ξανά αγωνιστικά λεπτά. Ο Σέρβος χαφ έχει ήδη μπει ως αλλαγή στα ματς πρωταθλήματος με τον Ιωνικό και τον Άρη. Και ήταν βασικός στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Πανσερραϊκό. Ενώ ο Ελίασον ήρθε και αυτός από τον πάγκο στο κυριακάτικο ματς με τον Άρη. Είναι ωστόσο η εικόνα που δείχνουν αμφότεροι στις προπονήσεις στα Σπάτα, που δικαιολογεί απόλυτα την απόφαση του Ματίας Αλμέιδα να τους ρίξει αμέσως στην... μάχη. 

ΑΕΚ: Οι δυο κερδισμένες γαλλικές «μονομαχίες» του Ρότα και τα «μάτια» σκάουτερς που έχει πάνω του
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

06:01 - 02.02.2023

ΑΕΚ: Οι δυο κερδισμένες γαλλικές «μονομαχίες» του Ρότα και τα «μάτια» σκάουτερς που έχει πάνω του

Με αφορμή το νέο συμβόλαιο του Ρότα με την ΑΕΚ, το Sportal.gr φέρνει στο προσκήνιο τις δυο κερδισμένες γαλλικές «μονομαχίες» , αλλά και τα μάτια των σκάουτερς που είναι εδώ και καιρό καρφωμένα πάνω του

Στις προπονήσεις στα Σπάτα τόσο ο Γκατσίνοβιτς, όσο και ο Ελίασον, δείχνουν με την παρουσία τους, σαν να μην έχουν περάσει καμία περιπέτεια, σαν να μην έχουν λείψει ούτε μια μέρα. Μπαίνουν δυναμικά σ' όλες τις φάσεις μέσα στις ασκήσεις, χωρίς κανείς από τους δυο να δείχνει είτε να διστάζει, είτε πολύ περισσότερο να νιώθει φόβο. Έχουν την ίδια ένταση και τον ίδιο ρυθμό μ' όλους τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Και αν κάποιος τους παρακολουθεί χωρίς να ξέρει τι έχουν περάσει τους τελευταίους δυο - τρεις μήνες, είναι αδύνατον να το συμπεράνει από την εικόνα τους. 

Βεβαίως είναι πολύ ξεκάθαρο πως άσχετα μ' αυτή την εικόνα που δείχνουν στα Σπάτα, χρειάζονται για λίγο ακόμα ειδική διαχείριση. Και ο Αλμέιδα που μετρά και υπολογίζει τα πάντα, το ξέρει καλά. Εξ ου και δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα ξεκινήσει βασικός ο Γκατσίνοβιτς την Κυριακή στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, ενώ το πιο πιθανό είναι πως θα μείνει στον πάγκο ξανά ο Ελίασον. Κάτι που φυσικά δεν έχει να κάνει με τακτικό κομμάτι, καθώς πρόκειται για δυο βασικά γρανάζια της μηχανής. 

Παρόλα αυτά έχει τεράστια σημασία το γεγονός πως στις προπονήσεις στα Σπάτα, ο Γκατσίνοβιτς και ο Ελίασον και δείχνουν και αισθάνονται καλά. Τόσο αγωνιστικά, όσο ακόμα και ψυχολογικά. Και αυτό αφενός είναι πολύ σημαντικό για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές αλλά και την αγωνιστική βοήθεια που χρειάζεται η ομάδα απ' αυτούς. Αλλά αφετέρου δείχνει και πως λειτουργεί καλά συνολικά η ΑΕΚ ως ομάδα και σε τέτοιου είδους ζητήματα.