«Είναι πιο ώριμος στην Ευρώπη με την ΑΕΚ, μπορεί να παίξει σε πιο ανταγωνιστική Λίγκα»

Ορμπελίν Πινέδα

i

©Intime

«Είναι πιο ώριμος στην Ευρώπη με την ΑΕΚ, μπορεί να παίξει σε πιο ανταγωνιστική Λίγκα»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:03 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:41 - 12.07.2023

Την πεποίθηση πως ο Ορμπελίν Πινέδα προορίζεται για πρωτάθλημα μεγαλύτερου επιπέδου από το ελληνικό, εξέφρασε ο πρώην αθλητικός του διευθυντής στην Κουερετάρο.

Ο Ορμπελίν Πινέδα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της περασμένης σεζόν στη Stoiximan Super League και αυτό ήταν που «ανάγκασε» την ΑΕΚ να τον κρατήσει με... νύχια και με δόντια. Ο μέσος της Ένωσης αποτέλεσε ένα σήριαλ το οποίο είχε αίσιο τέλος, με την Θέλτα να τον παραχωρεί τελικά στους «κιτρινόμαυρους».

«Μπορεί να κάνει το άλμα ο Πινέδα»

Σύσσωμος ο κόσμος της ομάδας έσπευσε να πανηγυρίσει για την μεταγραφή του Μεξικανού, ωστόσο υπήρξαν και εκείνοι που διαφώνησαν με αυτή την κίνηση. Ένας από αυτούς ήταν και ο αθλητικός της Κουερετάρο, Χοακίν Μπελτράν, ο οποίος συνυπήρξε με τον 27χρονο όταν εκείνος πρωτοξεκινούσε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Σύμφωνα με το στέλεχος της ομάδας, ο Πινέδα αξίζει κάτι πολύ καλύτερο από τη θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Πιστεύω ότι πρέπει να κάνει το άλμα σε ένα πιο σημαντικό πρωτάθλημα. Νομίζω ότι αν συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο και λόγω της ηλικίας του, θα μπορέσει να φτάσει σε μία πιο ανταγωνιστική λίγκα. Έχει την ικανότητα να παίξει σε ένα πρωτάθλημα υψηλότερου επιπέδου στην Ευρώπη», ανέφερε ειδικότερα στις δηλώσεις του ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας από το Μεξικό. 

«Ο Πινέδα είχε δείξει ότι είναι διαφορετικός παίκτης από τις μικρές κατηγορίες και τώρα με την εξέλιξή του στην Ελλάδα», ανέφερε ο Μπελτράν. «Σήμερα τον βλέπω να είναι πιο ώριμος στην Ευρώπη. Από τότε που ήταν στην Κερετάρο, ο Πινέδα ήταν ένας πολύ πειθαρχημένος τύπος, προσεκτικός από άποψης τακτικής σε ό,τι του ζητούσαν οι προπονητές του. Εκτός από την ταχύτητα και τη δύναμη που τον χαρακτηρίζουν ως παίκτη, είναι ένας τύπος με μεγάλες φιλοδοξίες», κατέληξε.

Θυμίζουμε πως ο Πινέδα αποτέλεσε βασικό «γρανάζι» στην περασμένη (επιτυχημένη) χρονιά της ΑΕΚ, αφού ο ίδιος αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους - αν όχι τον κορυφαίο - ποδοσφαιριστές του Ματίας Αλμέιδα. Με τα «κιτρινόμαυρα» αγωνίστηκε σε 42 παιχνίδια, πετυχαίνοντας στο σύνολο 10 γκολ και τέσσερις ασίστ. Μάλιστα, ο ίδιος αναδείχθηκε και ως ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος για τη σεζόν που μας πέρασε.