Οι παίκτες της ΑΕΚ καλούνται να προσαρμοστούν σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση

Opap Arena

i

© Sportal

Οι παίκτες της ΑΕΚ καλούνται να προσαρμοστούν σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση

Κώστας Τσίλης 08:18 - 12.12.2023 / Ανανεώθηκε: 08:20 - 12.12.2023

Για πρώτη φορά οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα πρέπει να διαχειριστούν μια άδεια και "παγωμένη" Opap Arena

Από τότε που η ΑΕΚ επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια και μπήκε στο καινούργιο της σπίτι, είναι πρώτη σε εισιτήρια. Έχει κάνει ρεκόρ το περασμένο καλοκαίρι σε πωλήσεις διαρκείας. Και ήταν ελάχιστα τα ματς που οι εξέδρες στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας δεν ήταν κατάμεστες. Τώρα όμως, μετά την απόφαση της κυβέρνησης, οι παίκτες της ΑΕΚ θα βρεθούν μπροστά σε μια εντελώς πρωτόγνωρη κατάσταση. Και θα πρέπει να προσαρμοστούν και να την διαχειριστούν. 

Θα είναι η πρώτη φορά που θα κληθούν να δώσουν επίσημα παιχνίδια, ακόμα και ντέρμπι όπως με τον Παναθηναϊκό, μπροστά σε άδειες από κόσμο εξέδρες. Όσοι βρισκόντουσαν στο ρόστερ της ΑΕΚ στην προ Αλμέιδα και προ Νέας Φιλαδέλφειας εποχή, έχουν ζήσει κάτι αντίστοιχο, αλλά στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εξάλλου έχουν περάσει και την εποχή της πανδημίας του Covid, που όλα τα γήπεδα ήταν άδεια. Παρόλα αυτά, από τις αρχές του Οκτώβρη του 2022, όταν η ΑΕΚ έδωσε το πρώτο ματς στο καινούργιο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ποτέ δεν έχει παίξει μπροστά σε άδειες εξέδρες. 

Σίγουρα θα είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και δεδομένα, δεν θα είναι καθόλου εύκολη στην διαχείριση. Ποτέ για τους ποδοσφαιριστές δεν είναι εύκολο να παίζουν μπροστά σε άδειες εξέδρες. Πολλώ δεν μάλλον όταν πρόκειται για ένα γήπεδο όπως αυτό της Νέας Φιλαδέλφειας, που ήταν σχεδόν πάντα κατάμεστο και με ατμόσφαιρα που έδινε τρομερή ενέργεια στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.