Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον Άμραμπατ, λόγω της αποβολής

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τον Άμραμπατ, λόγω της αποβολής

Κώστας Τσίλης 21:05 - 13.07.2023 / Ανανεώθηκε: 21:08 - 13.07.2023

Ο διαιτητής του φιλικού της ΑΕΚ με την Σαχτάρ αποφάσισε να γίνει πρωταγωνιστής αποβάλλοντας με δυο κίτρινες στην ίδια φάση τον Άμραμπατ, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω τιμωρίας.

Η αλήθεια είναι πως αυτό που έκανε ο διαιτητής στο φιλικό της ΑΕΚ με την Σαχτάρ, δεν είναι δα και το πιο συνηθισμένο του κόσμου. 

Πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο 20άλεπτο, ο Φαν ντε Κέρκοφ αποφάσισε στην ίδια φάση να τιμωρήσει με δυο κίτρινες τον Νορντίν Άμραμπατ και να τον αποβάλλει. Πιθανότατα διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα ο Μαροκινός, αλλά είναι ένα ματς φιλικό που διεξάγεται για αγωνιστικές δοκιμές.

Εξ ου και πρώτος ο Ματίας Αλμέιδα, αλλά μετά και όλοι οι συνεργάτες του και φυσικά και όλοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ, πήγαν στον επόπτη και ζητούσαν να αλλάξει η απόφαση. Ακόμα και στον προπονητή της Σαχτάρ απευθύνθηκαν, μήπως και δεν χαλάσει το παιχνίδι. Τελικά η απόφαση δεν άλλαξε και ο Άμραμπατ έφυγε για τα αποδυτήρια.

Παρόλα αυτά υπήρξε αρχικά μια ανησυχία, για τις συνέπειες που ενδεχομένως έχει αυτή η αποβολή για τον Μαροκινό, σε επίπεδο τιμωρίας. Καθώς πρόκειται για διεθνές φιλικό. Ωστόσο η αποβολή ήταν με δυο κίτρινες κάρτες και δεν καταγράφεται. Επομένως δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος τιμωρίας του Άμραμπατ.

Να θυμίσουμε ότι με δέκα ποδοσφαιριστές έμεινε και η Σαχτάρ, αφού αποβλήθηκε στο 28' με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Λιβάι Γκαρσία ο Ουντότ.

Η αναμέτρηση ΑΕΚ - Σαχτάρ θα μπορούσε να είναι και ματς ομίλων του Champions League. Η Ένωση διεκδικεί την είσοδό της εκεί και η Σαχτάρ έχει ήδη θέση. Κάπως έτσι φαίνεται ότι αντιμετώπισε, λοιπόν, το φιλικό ο διαιτητής, ο οποίος έβγαλε δύο κόκκινες κάρτες μέχρι το 28'!