Οι μηδενικές πιθανότητες του Λιβάι υποχρεώνουν τον Αλμέιδα να ποντάρει σε μια άτυπη κούρσα για τρεις
i

Στίβεν Τσούμπερ, Σέρχιο Αραούχο/©intime

Οι μηδενικές πιθανότητες του Λιβάι υποχρεώνουν τον Αλμέιδα να ποντάρει σε μια άτυπη κούρσα για τρεις

Κώστας Τσίλης 08:50 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 17.03.2023

Ο Γκαρσία έχει σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να προλάβει να μπει ενδεκάδα στο κυριακάτικο (19/3, 21:30) ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό και ο Αλμέιδα θα πρέπει να ψάξει ξανά για σέντερ φορ ανάμεσα σε τρεις... υποψηφιότητες.

Από εκεί που ο Λιβάι Γκαρσία ετοιμαζόταν να φορτσάρει αυτή την εβδομάδα για να γυρίσει και στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, χρειάστηκε μόλις μια προπόνηση, για βρεθεί και πάλι να δίνει την μάχη της επιστροφής στην αγωνιστικής δράση. Και με δεδομένο πως τα χρονικά περιθώρια μέχρι την Κυριακή είναι εξαιρετικά στενά, στην πραγματικότητα ο Ματίας Αλμέιδα καλείται ξανά να βρει εναλλακτική λύση για την θέση του βασικού φορ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Αυτή την φορά οι επιλογές που έχει ο Αργεντινός τεχνικός δεν είναι λίγες. Πρακτικά οι... υποψηφιότητες που έχει στο μυαλό του ο Αλμέιδα και που βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστης... επιφυλακής για το ενδεχόμενο που θα επιστρατευτούν για την θέση του φορ στο ντέρμπι, είναι τρεις. Ο Στίβεν Τσούμπερ, ο Σέρχιο Αραούχο και ο Τομ Φαν Βέερτ. Φυσικά σ' αυτή την άτυπη... κούρσα υπάρχουν και φαβορί αλλά και αουτσαίντερ. 

Ανησυχία στην ΑΕΚ ενόψει Παναθηναϊκού: Πάλι εκτός ο Γκαρσία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:17 - 16.03.2023

Ανησυχία στην ΑΕΚ ενόψει Παναθηναϊκού: Πάλι εκτός ο Γκαρσία

Ο Γκαρσία ούτε και στη σημερινή προπόνηση ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης της ΑΕΚ και πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό - Ανεβάζει ρυθμούς από αύριο ο Μουκουντί

Ο Τσούμπερ αποτελεί μια ισχυρή υποψηφιότητα, έστω και αν έμεινε εκτός ενδεκάδας στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Έστω και αν δεν είναι καθαρόαιμο φορ. Έκανε εξαιρετικά ματς σε Ηράκλειο και Περιστέρι από την συγκεκριμένη θέση, σκόραρε απέναντι στον Ατρόμητο, αλλά και στο ματς της Κυριακής ερχόμενος από τον πάγκο και δείχνει σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Μάλιστα στην άσκηση με τα τελειώματα φάσεων στην προπόνηση της Τετάρτης, ήταν ο πιο εύστοχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Δικαίως λοιπόν, είναι μια ισχυρή σκέψη στο μυαλό του Αλμέιδα για το βασικό σχήμα του ντέρμπι. 

Βασικός σίγουρα θα είναι και ο Αραούχο. Το ερώτημα είναι αν ο αρχηγός της ΑΕΚ θα παίξει λίγο πιο ελεύθερος πίσω από τον Τσούμπερ ή θα μπει αυτός στην κορυφή της επίθεσης, ενδεχομένως με τον Πινέδα δίπλα του, όπως έγινε στο ντέρμπι της προηγούμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Βεβαίως δεν είναι σίγουρο πως ο Αλμέιδα έμεινε ικανοποιημένος απ' αυτόν τον επιθετικό σχηματισμό. Παρόλο που η ΑΕΚ έκανε φάσεις στο πρώτο ημίχρονο. Και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αποκλειστεί ως επιλογή και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Με την υποψηφιότητα πάντως του Τσούμπερ να είναι σαφώς πιο ισχυρή.

Φυσικά και όταν γίνεται κουβέντα για την θέση του φορ, δεν μπορεί να μείνει έξω απ' αυτή και ο Φαν Βέερτ. Βεβαίως την περασμένη Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Αλμέιδα είχε αφήσει τον Ολλανδό εκτός αποστολής. Όμως το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι. Και ο Αργεντινός τεχνικός δεν έχει «καμένο» κανέναν ποδοσφαιριστή από το ρόστερ. Ωστόσο και η υποψηφιότητα του Φαν Βέερτ, όσο και αυτή του Αραούχο, μοιάζουν ελαφρώς πιο αδύναμες, σε σχέση μ' αυτή του Τσούμπερ. Αλλά δεν είναι και «καμένες».