Αγγλία - Σενεγάλη: Στο λάκκο των λεόντων
i

Κέιν/©Intime

Αγγλία - Σενεγάλη: Στο λάκκο των λεόντων

Ανδρέας Σερεβέτας • 10:05 - 04.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Τα «λιοντάρια» της Βρετανίας κόντρα στους «λέοντες της Τερανγκά» για το εισιτήριο στους «8».

Τα αρσενικά λιοντάρια συνήθως μάχονται άγρια όταν διεκδικούν το θηλυκό. Απόψε τα ποδοσφαιρικά θα διεκδικήσουν την πρόκριση (θηλυκού γένους) στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Αγγλία συνέτριψε το Ιράν (6-2), ήρθε ισόπαλη με την Αμερική (0-0) και νίκησε εύκολα την Ουαλία (3-0). Διαχείριση και συντήρηση δυνάμεων έκαναν περισσότερο οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στους αγώνες του ομίλου αλλά απόψε αυτό δεν θα είναι αρκετό κόντρα στη φιλόδοξη Σενεγάλη.  

Ο προπονητής της Αγγλίας έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου: «Μπορεί να θεωρούμαστε φαβορί, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι στη φάση των “16”. Είναι νοκ-άουτ, μην το ξεχνάμε. Έχουμε αποκτήσει περισσότερες εμπειρίες και διαθέτουμε διαφορετικές φιλοδοξίες πλέον. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για τη Σενεγάλη. Είναι οι κάτοχοι του τροπαίου στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Έχουμε εντυπωσιαστεί από την παρουσία τους». Εκτός αποστολής κι εκτός συνέχειας Παγκοσμίου Κυπέλλου τέθηκε Γουάιτ, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα προσωπικό πρόβλημα. Οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του Σάουθγκεϊτ. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-2-3-1): Πίκφορντ – Τρίπιερ (Γουόκερ), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Ράις, Μπέλινγχαμ – Σάκα, Φόντεν (Μάουντ), Ράσφορντ (Στέρλινγκ) – Κέιν. 

Οι υπόλοιποι αναπληρώνουν επάξια την απουσία του Μανέ

Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου ήταν άτυχος καθώς δεν κατάφερε, λόγω τραυματισμού, να αγωνιστεί στο Κατάρ. Όμως πέντε συμπαίκτες του έχουν σημειώσει μέχρι στιγμής τα γκολ της Σενεγάλης στους αγώνες του ομίλου. Οι «Αφρικανοί» ηττήθηκαν στην αρχή από την Ολλανδία (2-0). Μετά επικράτησαν (3-1) του Κατάρ. Στον πρόωρο «τελικό» με το Εκουαδόρ (2-1) πανηγύρισαν την πρόκριση.  

Ο προπονητής Αλιού Σισέ ταλαιπωρείται από ίωση και απουσίασε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Όμως ο βοηθός του Ρεζίζ Μπογκέρτ τόνισε ότι θα είναι παρών στην αποψινή αναμέτρηση. Στη συνέχεια δήλωσε: «Αν νικήσουμε την Αγγλία θα είναι μια μεγάλη στιγμή για εμάς. Δεν ξέρω πόση σημασία έδωσαν οι άνθρωποι το 2002 όταν αποκλείσαμε τους Σουηδούς στην ίδια φάση, αλλά νομίζω πως ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα. Για τους παίκτες μας, το αποψινό παιχνίδι είναι εξίσου σημαντικό. Γνωρίζουμε ότι η Αγγλία είναι μία από τις πέντε καλύτερες εθνικές του κόσμου. Με το να κερδίσουμε μια ομάδα σε αυτό το επίπεδο, θα αποδειχθεί η πραγματική πρόοδος που έχουμε κάνει». Ο Ιντρίσα Γκεγιέ χάνει το παιχνίδι γιατί συμπλήρωσε κάρτες. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Ε. Μεντί – Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς – Σις, Π. Γκεγιέ, Ν. Μεντί – Ι. Εντιαγέ, Ντιά, Ι. Σαρ. 

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Οι δύο ομάδες δεν έχουν παίξει ξανά μεταξύ τους. Η Αγγλία δεν έχει ηττηθεί ποτέ από αφρικανική ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τέσσερις νοκ-άουτ αγώνες της Αγγλίας κρίθηκαν στην παράταση και άλλοι τέσσερις στα πέναλτι, όπου αποκλείστηκε τρεις φορές. Οι δύο νοκ-άουτ αγώνες της Σενεγάλης (το 2002) οδηγήθηκαν στην παράταση (2-1 με τη Σουηδία και 0-1 με την Τουρκία). Οι 10 από τους 26 παίκτες της Σενεγάλης αγωνίζονται σε αγγλικές ομάδες! Η Σενεγάλη έχει δεχθεί γκολ και στους 10 τελευταίους αγώνες της σε Μουντιάλ.

Το παιχνίδι (21:00) θα σφυρίξει ο Ιβάν Μπάρτον (Ελ Σαλβαδόρ). Θα διεξαχθεί στην πόλη Άλ Κορ, στο Al Bayt Stadium (68.895). Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια του αγώνα, θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.