Έντονο ενδιαφέρον του Άγιαξ για Χέντερσον σε περίπτωση που φύγει από τη Σαουδική Αραβία

Τζόρνταν Χέντερσον

Έντονο ενδιαφέρον του Άγιαξ για Χέντερσον σε περίπτωση που φύγει από τη Σαουδική Αραβία

Στέλιος Βαρδάκης • 18:51 - 10.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:51 - 10.01.2024

Ως πιθανός προορισμός του Τζόρνταν Χέντερσον εμφανίζεται ο Άγιαξ σε περίπτωση που ο Άγγλος διεθνής αποχωρήσει τελικά από τη Σαουδική Αραβία και επιστρέψει στην Ευρώπη.

«Σκούρα» τα έχει βρει ο Τζόρνταν Χέντερσον στη Σαουδική Αραβία. Ο Άγγλος μέσος μετακόμισε το καλοκαίρι από την Λίβερπουλ στην Αλ Ετιφάκ της Σαουδικής Αραβίας όπου βρίσκεται ο Στίβεν Τζέραρντ ως προπονητής, πράγμα που έπαιξε σημαντικό ρόλο για την απόφαση του παίκτη.

Ο τέως αρχηγός της Λίβερπουλ, φαίνεται να μην έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στον διαφορετικό τρόπο ζωής στην Μέση Ανατολή καθώς και στην έντονη ζέστη και υγρασία που υπάρχει στις περιοχές αυτές. Επιπλέον είναι απογοητευμένος και από την παρουσία των φιλάθλων στα παιχνίδια της ομάδας του καθώς ο μέσος όρος των οπαδών στα ματς είναι 7.800 σε ένα γήπεδο χωρητικότητας 35.000.

Αγγλικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο εδώ και μέρες ότι ο ίδιος ο Χέντερσον «ψάχνεται» για μια επιστροφή στην Premier League και είναι διατεθειμένος να μειώσει κατά μεγάλο ποσοστό τον μισθό του ώστε να επιστρέψει. Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει καθώς ο Χέντερσον έχει συμβόλαιο με την Αλ Ετιφάκ μέχρι τον Ιούνιο του 2026. 

Πάντως, νέα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έντονο ενδιαφέρον για τον 33χρονο Άγγλο έχει εκφράσει ο Άγιαξ, με την ολλανδική ομάδα να παρακολουθεί την περίπτωσή του και να είναι έτοιμη να κάνει επίσημη πρόταση σε περίπτωση που η Αλ Ετιφάκ ανάψει το πράσινο φως στον Χέντερσον για να φύγει την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Δεν είναι βέβαια μόνο ο Άγιαξ που θα ήθελε να εντάξει στο δυναμικό του τον διεθνή μέσο, καθώς υπάρχουν κι άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για τον ποδοσφαιριστή. Τα πάντα βέβαια, θα εξαρτηθούν από την απόφαση που θα πάρει η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας για το μέλλον του παίκτη. Η επιθυμία πάντως του Χέντερσον να επιστρέψει στην Ευρώπη φαίνεται πως είναι δεδομένη.