Αλαφούζος για το ενδεχόμενο κλεισίματος των γηπέδων: «Ντροπή...»

Ο Γιάννης Αλαφούζος.

i

©intime

Αλαφούζος για το ενδεχόμενο κλεισίματος των γηπέδων: «Ντροπή...»

Sportal newsroom 13:31 - 10.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:32 - 10.12.2023

Ο Γιάννης Αλαφούζος τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο της Κυβέρνησης να γίνουν τα παιχνίδια των ομάδων χωρίς κόσμο.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν στου Ρέντη, στο περιθώριο του αγώνα Λιγκ Καπ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Μελίνα Μερκούρη», οδήγησαν σε σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού, που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Τρεις μέρες αργότερα, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού και σύμφωνα με πληροφορίες ότι το άτομο αυτό έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του. Ο 18χρονος δράστης είναι οργανωμένος οπαδός και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

H Κυβέρνηση μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι έτοιμη να φτάσει μέχρι τέλους. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζητάει όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον προκειμένου να λάβει τα μέτρα που θα φέρουν εκτόνωση της κατάστασης και θα πατάξουν την οπαδική βία στη χώρα. Και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δείχνει διατεθειμένος να πάρει αποφάσεις που είναι δεδομένο πως θα προκαλέσουν πολλές συζητήσεις. 

Η κυβέρνηση εξετάζει ήδη τρία σενάρια που προέκυψαν από τη σημερινή σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μαξίμου και αφορούσε τους τρόπους αντιμετώπισης της οπαδικής βίας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, υπάρχουν αρκετές «φωνές» γύρω από τον πρωθυπουργό που λένε πως δεν πρέπει να μείνει στις εξαγγελίες αλλά να προχωρήσει σε πράξεις που δε θα έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Και μία απ' αυτές είναι να κλείσει όχι μόνο τις θύρες των οργανωμένων οπαδών, αλλά όλα τα γήπεδα και μάλιστα άμεσα. Να γίνονται μεν αγώνες, αλλά χωρίς κόσμο.

Μάλιστα, όταν το θέμα έφτασε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που υπάρχουν την ερχόμενη Πέμπτη (14/12), με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να υποδέχονται τις Μακάμπι Χάιφα και Μπάτσκα Τόπολα αντίστοιχα, εκείνο που ειπώθηκε ως λύση ήταν να γίνουν τα ματς χωρίς... Έλληνες οπαδούς.

Ετσι έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη του 18χρονου οπαδού
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

12:45 - 10.12.2023

Ετσι έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στη σύλληψη του 18χρονου οπαδού

Πως οι ελληνικές Αρχές κατάφεραν να φτάσουν στη σύλληψη του 18χρονου οπαδού που ομολόγησε πως πέταξε τη φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, τραυματίζοντάς τον σοβαρά, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Ρέντη.

Με ανάρτησή του στο «X», ο Γιάννης Αλαφούζος χαρακτήρισε «ντροπή» το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. 

🔴Sportal Sunday Live: Ανικανότητα ή λύση; Οι αποφάσεις της κυβέρνησης και τι θα γίνει με την Ευρώπη

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο περιεχόμενο!