Άλεξ Μόργκαν: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όλες τις παίκτριες ανά τον κόσμο που δίνουν μάχη για την ισότητα» (vid)
i

/printscreen

Άλεξ Μόργκαν: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όλες τις παίκτριες ανά τον κόσμο που δίνουν μάχη για την ισότητα» (vid)

Ορέστης Καδδάς • 12:27 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:41 - 23.05.2024

Για τη βελτίωση των συνθηκών στο ποδόσφαιρο γυναικών μίλησε η Άλεξ Μόργκαν χάρη στις μάχες που έχει δώσει η ίδια και οι συμπαίκτριές της αλλά και για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ομοσπονδίες προκειμένου να ανέβει παγκοσμίως το επίπεδο.

Η Άλεξ Μόργκαν και οι ΗΠΑ αυτήν την ώρα δίνουν τη μάχη τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Ξεκίνησαν με το δεξί νικώντας με 3-0 το Βιετνάμ, με την 34χρόνη να αστοχεί σε πέναλτι, αλλά οι αγώνες τους δεν περιορίζονται στα όρια του αγωνιστικού χώρου.

Τουλάχιστον αυτό ίσχυε στο παρελθόν μιας και πλέον τα πράγματα όπως υποστηρίζει έχουν αλλάξει αρκετά προς το καλύτερο. Αυτό δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη. Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2019 στη Λυών, η οποία ήταν μάλιστα η 4η για την Εθνική των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Ο κόσμος που είχε κατακλύσει το «Γκρουπάμα Στέιντιουμ» άρχισε να φωνάζει συνθήματα περί ισότητας στις αμοιβές της ανδρικής εθνικής ομάδας και της γυναικείας. «Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος από εκείνη την ημέρα» λέει η Μόργκαν.

Στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία βιώνουν συνθήκες και συμπεριφορές που της χαρακτηρίζει τις καλύτερες που έχει ζήσει. «Πλέον δεν χρειάζεται να μαχόμαστε και να δίνουμε δικαστικές μάχες εκτός του αγωνιστικού χώρου. Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για οτιδήποτε εκτός των γραμμών του γηπέδου. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ρίχνουμε δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ και να προετοιμαστούμε σωματικά και ψυχικά για τα επόμενα παιχνίδια».

Δεν αγνοεί όμως πως παρά την πρόοδο που έχει κάνει το αμερικάνικο ποδόσφαιρο αναφορικά με τη στήριξη των γυναικών δεν ισχύει το ίδιο και για πολλές ομοσπονδίες άλλων χωρών. «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε όλες τις παίκτριες ανά τον κόσμο που δίνουν την ίδια μάχη που δίναμε εμείς τόσο καιρό». Τέλος μίλησε για την προσωπική της ζωή που έχει αλλάξει αρκετά από τότε. «Είμαι μητέρα πλέον, τότε δεν ήμουν. Νιώθω ότι είμαι σε πολύ διαφορετική κατάσταση απ' ότι ήμουν πριν τέσσερα χρόνια. Αισθάνομαι ότι είμαι καλύτερη ποδοσφαιρίστρια, καλύτερη συμπαίκτρια. Και γενικά νομίζω ότι το ποδόσφαιρο γυναικών έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία τέσσερα χρόνια».