Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε στον Παναθηναϊκό

Αλέξης Τσίπρας

i

© PrtScr

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα μετά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε στον Παναθηναϊκό

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:30 - 03.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 03.09.2023

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για τον «τελικό» του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπράγκα και πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά από αρκετό χρονικό διάστημα.

Την περασμένη Τρίτη (29/8), ο Παναθηναϊκός έδωσε τον δικό του «τελικό» στον δρόμο προς τα αστέρια. 

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υποδέχτηκε την Μπράγκα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της ρεβάνς των play offs του UEFA Champions League. Μετά την ήττα στο πρώτο ματς στην Πορτογαλία (2-1), το «τριφύλλι» χρειαζόταν την ανατροπή για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον πιο επιθυμητό τρόπο.

Η υπερπροσπάθεια των «πρασίνων» και οι χαμένες ευκαιρίες που δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ, άφησαν «άσφαιρους» τους γηπεδούχους, ενώ το τέρμα του Μπρούμα στα τελευταία λεπτά έδωσε τη «χαριστική βολή» και χάρισε στην Μπράγκα την πρόκριση (0-1). Εκείνο το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο, βρέθηκαν πάνω από 60 χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού και δημιούργησαν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. 

Επίσης, όπως διαπιστώνεται κι από την παρακάτω φωτογραφία, στα επίσημα του γηπέδου βρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Αλέξης Τσίπρας © PrtScr

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστός για τα «πράσινα» αισθήματά του, παρακολούθησε τον αγώνα δίπλα-δίπλα με τον πρώην πρόεδρο των πράσινων Γιώργο Βαρδινογιάννη και τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν και η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα μετά την αποχώρησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο ίδιος το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Ιούνιο, ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών προχώρησε σε δηλώσεις στο Ζάππειο, και μίλησε για τις ριζικές αλλαγές που θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν στο κόμμα, υποβάλλοντας την παραίτησή του.

«Είναι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις, απέναντι σε όσους σε πίστεψαν και απέναντι στον εαυτό σου. Αυτές τις αποφάσεις δεν τις παίρνω εν θερμώ. Αποφασίζω με ψυχραιμία όπως και έκανα για τρία 24ωρα. Οι αποφάσεις μου ξεπερνούν τον δικό μου ορίζοντα. Το βράδυ των εκλογών είπα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να ανοίξει έναν νέο. 

Μίλησα για την ανάγκη δύσκολων και γενναίων αποφάσεων, για να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας, με τη συλλογικότητα και την κοινωνική ευθύνη, να ανανεώσουμε το δυναμικό μας με νέους ανθρώπους, να βάλουμε τέλος σε νοοτροπίες που μας κόστισαν ακριβά», ανέφερε μεταξύ άλλων.