Αυτός ήταν ο λόγος για το ξέσπασμα του Αλμέιδα στην Τούμπα

Αυτός ήταν ο λόγος για το ξέσπασμα του Αλμέιδα στην Τούμπα

Κώστας Τσίλης 19:15 - 29.04.2024 / Ανανεώθηκε: 23:12 - 16.05.2024

Δεν τσίμπησε... μύγα τον προπονητή της ΑΕΚ και έκανε αυτό το πρωτοφανές για την διετή παρουσία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν είναι ένας βορειοευρωπαίος με κρύο αίμα που δεν ανάβει και δεν σβήνει. Από την άλλη μεριά, είναι και ένας ποδοσφαιράνθρωπος που σέβεται απόλυτα κυρίως το άθλημα. Και το έχει αποδείξει ακόμα και στις πιο ακραίες καταστάσεις αυτά τα δυο χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ. Διότι η αλήθεια είναι πως έχει ζήσει αυτές τις δυο σεζόν, πολλά και διάφορα.

Η ΑΕΚ δεν είναι ώρα να λύσει προβλήματα, αλλά να «λυσσάξει» να πάρει το πρωτάθλημα
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:21 - 29.04.2024

Η ΑΕΚ δεν είναι ώρα να λύσει προβλήματα, αλλά να «λυσσάξει» να πάρει το πρωτάθλημα

Όταν έχει αγκαλιά το πρωτάθλημα και το αφήνεις μόνος σου να ξεγλιστρήσει είναι σοκαριστικό, αλλά η ΑΕΚ δεν έχει κανένα νόημα να μπει σε διαδικασία για το τι έγινε και τι δεν έγινε στην Τούμπα, μόνο να τα δώσει όλα για να πάρει τον τίτλο, που ακόμα είναι στα χέρια της - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Αυτή η «έκρηξη» και το ξέσπασμα που έκανε ο Αλμέιδα μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ήταν πρωτοφανές. Εννοείται πως πρώτος ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός, φρόντισε να ζητήσει συγγνώμη γι' αυτή την ακραία αντίδραση του. Διότι τέτοιος άνθρωπος είναι. Ξέρει να αναγνωρίζει τα λάθη του και να τα παραδέχεται ακόμα και δημοσίως.

Βεβαίως η αλήθεια είναι πως δεν τσίμπησε ξαφνικά... μύγα τον Αλμέιδα και εξερράγη. Υπήρχε λόγος. Όχι που να την δικαιολογεί, αλλά να την αιτιολογεί. Ο Αλμέιδα αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού, βρέθηκε ανάμεσα σ' ένα... πλήθος άνω των δέκα ατόμων, με διαπιστευμένους αλλά και κάποιους μη διαπιστευμένους. Αισθάνθηκε πως απειλείται.

Στην συνέντευξη Τύπου μετά το ματς είπε «όταν με σπρώχνουν αντιδρώ». Που σημαίνει πως αυτή η απειλή που αισθάνθηκε, είχε να κάνει και με το γεγονός πως μέσα σ' αυτό τον χαμό και τον κλοιό από πολλούς ανθρώπους, που δεν είχαν λόγο να βρίσκονται κοντά στον πάγκο της ΑΕΚ, κάποιος τον έσπρωξε. Εξ ου και αυτή η αντίδραση από τον Αλμέιδα.