Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: «Μπορεί τη νίκη η Αμπερντίν, θα δονείται το γήπεδο»
i

©intime

Αντίπαλοι ΠΑΟΚ: «Μπορεί τη νίκη η Αμπερντίν, θα δονείται το γήπεδο»

Γιώργος Σακελλαρίου 18:27 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:29 - 23.10.2023

Ο παλαίμαχος της Αμπερντίν Ζάντερ Ντάιαμοντ τόνισε ότι η Αμπερντίν έχει τις ικανότητες να νικήσει τον ΠΑΟΚ.

Η Αμπερντίν ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Πέμπτη για την τρίτη αγωνιστική του Conference League.

Στόχος των Σκωτσέζων είναι η νίκη φυσικά, ώστε να μειώσουν στους δύο από τον «Δικέφαλο» και να μπουν στο κόλπο. Ο ΠΑΟΚ φυσικά θέλει με νίκη να τελειώσει ουσιαστικά την πρόκριση και ν’ αφοσιωθεί στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Στην Αμπερντίν, πάντως, δίνουν τεράστια σημασία στο ματς και ο παλαίμαχος της Ζάντερ Ντάιαμοντ με δηλώσεις του έδειξε αισιόδοξος. Ο 38χρονος πλέον Ντάιαμοντ έπαιξε οκτώ χρόνια στην Αμπερντίν, είχε 248 ματς και είναι παίκτης σύμβολο για τον σύλλογο. Ήταν μέλος της ομάδας που έπαιξε στην Ευρώπη την περίοδο 2007-08 και μάλιστα αγωνίστηκε και 90 λεπτά στην ήττα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για το UEFA (τότε δεν ήταν διπλά τα ματς στον όμιλο).

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντάιαμοντ στο Aberdeen Live: «Είναι πάντα μια ιδιαίτερη περίσταση στο Pittodrie οι ευρωπαϊκές βραδιές και είμαι σίγουρος ότι οι οπαδοί θα έχουν δυναμική παρουσία κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ είχε εξαιρετικό ξεκίνημα στον όμιλο και στο εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής Μπάρι Ρόμπσον θα σχεδιάσει καλά την αντιμετώπισή του.

Πάντα λέγαμε ότι αν κερδίζαμε τα εντός έδρας παιχνίδια μας στην Ευρώπη, τότε θα δίναμε στον εαυτό μας μια ευκαιρία για την πρόκριση κι αυτό δεν αλλάζει ποτέ για καμία ομάδα. Θα έχουν παρακολουθήσει τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ εναντίον της Χαρτς, οπότε θα ξέρουν πως να τους χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Επίσης, όταν έχεις ευκαιρίες στην Ευρώπη, πρέπει να τις εκμεταλλευτείς. Με την Ελσίνκι είχε 18 σουτ και σκόραρε μόνο μία φορά. Τα παιδιά το ξέρουν αυτό. Σε κάθε περίπτωση το Pittodrie θα δονείται όπως πάντα στην Ευρώπη και πιστεύω ότι θα έρθει η νίκη.

Πρέπει να πιστεύεις σε κάθε παιχνίδι που παίζεις στην Ευρώπη, ειδικά εντός έδρας. Όλοι είχαν την ομάδα χαμένη στη Φρανκφούρτη, αλλά το πάλεψε. Το μόνο που έχει να κάνει είναι η πίστη ς’ αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι. Υπάρχει απογοήτευση από το ματς με την Ελσίνκι, αλλά τα ματς με τον ΠΑΟΚ πιθανότατα θα καθορίσουν πού θα τερματίσει η Αμπερντίν στον όμιλο. Αν πάρει κόντρα στους Έλληνες τέσσερις βαθμούς, τότε θα πάει για μία μάχη με την Ελσίνκι».

Ο Ντάιαμοντ με τον Παπαδόπουλο στο ματς Παναθηναϊκός - Αμπερντίν 3-0 στις 25/10/07. Πριν από 16 χρόνια.