Η ασίστ του Πέλκα δεν ήταν αρκετή για την Μπασάκσεχιρ στον ελληνικό «εμφύλιο» με την Ανκαραγκιουτζού των Κίτσιου και Χατζηγιοβάνη

Η ασίστ του Πέλκα δεν ήταν αρκετή για την Μπασάκσεχιρ στον ελληνικό «εμφύλιο» με την Ανκαραγκιουτζού των Κίτσιου και Χατζηγιοβάνη

Δημήτρης Χούπης 17:38 - 16.03.2024

Η Ανκαρακιουτζού των Χατζηγιοβάνη και Κίτσιου επικράτησε με 2-1 της Μπασάκσεχιρ του Πέλκα, ο οποίος έβγαλε ασίστ.

Οι Χατζηγιοβάνης και Κίτσιου ήταν οι νικητές του ελληνικού «εμφυλίου» κόντρα στον Δημήτρη Πέλκα. Συγκεκριμένα, η Ανκαρακιουτζού επικράτησε με 2-1 της Μπασάκσεχιρ για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Τουρκίας.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι, σε αντίθεση με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, που ξεκίνησε βασικός αλλά έγινε αλλαγή στο 71ο λεπτό. Η Ανκαρακιουτζού άνοιξε το σκορ στο 57ο λεπτό με τον Τζιγκερτζί, ο οποίος έκανε το 1-0 από τα έντεκα βήματα. Ενώ δέκα λεπτά μετά ο Σο έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για την ομάδα της Άγκυρας.

Ο Δημήτρης Πέλκας, που μπήκε αλλαγή στο 68', έδωσε την ασίστ στον Φιγκερέδο στο 80' για το τελικό 2-1. Αυτή ήταν η πρώτη ασίστ του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει επίσης και τέσσερα γκολ σε 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Από την άλλη ο Χατζηγιοβάνης έχει δύο ασίστ και ισάριθμα τέρματα σε 29 παιχνίδια και ο Κίτσιου μετράει 23 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Οι δυο τους είναι συμπαίκτες τα τελευταία δύο χρόνια στην ομάδα της Άγκυρας, ενώ ο Πέλκας με τον Κίτσιου ήταν συμπαίκτες στο παρελθόν, στον ΠΑΟΚ.

Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Άγκυρας ξέφυγε έξι βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ από την άλλη η Μπασάκσεχιρ έχασε την ευκαιρία για να μειώσει τη διαφορά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.