«Ο Μουσλέρα φεύγει από τη Γαλατάσαραϊ, ο Τερίμ τον παίρνει τηλέφωνα»

Φερνάντο Μουσλέρα

i

Muslera / Twitter

«Ο Μουσλέρα φεύγει από τη Γαλατάσαραϊ, ο Τερίμ τον παίρνει τηλέφωνα»

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:24 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:43 - 13.03.2024

Γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε πως ο Φατίχ Τερίμ προσπαθεί να πείσει τον Ουρουγουανό τερματοφύλακα της Γαλατάσαραϊ, για να συνεργαστούν στον Παναθηναϊκό!

Ο Φερνάντο Μουσλέρα είναι ευρέως γνωστός... Περισσότερο από μία δεκαετία, βασικός τερματοφύλακας στη Γαλατάσαραϊ και στην Ουρουγουάη. Αν και 37 ετών, συντηρείται σε εξαιρετική κατάσταση και υπερασπίζεται την εστία της ομάδας του και της πατρίδας του, χωρίς αμφισβήτηση.

Βέβαια, για όλα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου... Ο Μουσλέρα πρόκειται να φύγει από την Κωνσταντινούπολη τον Μάιο, μετά από 13 χρόνια στην Τουρκία. Το ημερολόγιο έγραφε 11 Αυγούστου του 2011, όταν η Γαλατά ανακοίνωσε την απόκτηση του Ουρουγουανού γκολκίπερ από τη Λάτσιο, αντί 6,75 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Τερίμ έχει ξανακάνει τέτοιο διπλό σε ντέρμπι, με τον ίδιο τρόπο (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:51 - 12.03.2024

Ο Τερίμ έχει ξανακάνει τέτοιο διπλό σε ντέρμπι, με τον ίδιο τρόπο (vid)

Ο Παναθηναϊκός άλωσε με 3-1 την έδρα του Ολυμπιακού, υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Φατίχ Τερίμ. Μόνο που ο Τούρκος προπονητής είχε την τεχνογνωσία για ένα τέτοιο διπλό έχοντας οδηγήσει τη Γαλατάσαραϊ στην επικράτηση στο γήπεδο της Φενέρμπαχτσε.

Ο Τούρκος ρεπόρτερ της Fanatik, Γιακούπ Σινάρ, αποκάλυψε ότι ο Μουσλέρα έχει αποφασίσει να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του, που λήγει στις 30 Ιουνίου. Παρότι παίζει βασικός στο «Αλί Σάμι Γεν», με 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και συνολικό χρόνο 3.750 λεπτά.

Η δεύτερη πληροφορία του Σινάρ έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τουλάχιστον για τον Παναθηναϊκό. Γιατί ο φημισμένος Τούρκος ρεπόρτερ, αποκάλυψε πως ο Φατίχ Τερίμ τηλεφωνεί συχνά στον Μουσλέρα και προσπαθεί να τον πείσει να συνεργαστούν στο Τριφύλλι!

Ο Τερίμ θέλει να φέρει τον Μουσλέρα στην Αθήνα, σε μία συμφωνία μονοετούς διάρκειας. Τον εμπιστεύεται απόλυτα και θεωρεί πως θα είναι ο ιδανικός τερματοφύλακας για το ρόστερ που θα συγκροτήσει για τη σεζόν 2024-2025.

Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να χρειαστεί βασικό άσσο. Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβκσι έχει αποκτηθεί με δανεισμό, ανήκει στην Σπέτσια και η οψιόν αγοράς του έχει οριστεί στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσό για γκολκίπερ, ενώ ο πολύπειρος Μουσλέρα θα είναι ελεύθερος.

Μπακασέτας: «Ήταν λάθος αυτό με τον Τάισον, το παραδεχθήκαμε και οι δύο - Η Ελλάδα έχει ανάγκη να δει την εθνική σε μεγάλη διοργάνωση»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:31 - 13.03.2024

Μπακασέτας: «Ήταν λάθος αυτό με τον Τάισον, το παραδεχθήκαμε και οι δύο - Η Ελλάδα έχει ανάγκη να δει την εθνική σε μεγάλη διοργάνωση»

Ο Τάσος Μπακασέτας μίλησε για την Εθνική Ελλάδος και την προσπάθεια που καταβάλλει για να πάρει το εισιτήριο για το Euro, την περίοδο που αγωνίστηκε στην Τουρκία, το «ταμπού» της κατάθλιψης, τα νέα μέτρα κατά της βίας στον αθλητισμό αλλά και για το τι ακριβώς συνέβη με τον Τάισον στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τερίμ και ο Μουσλέρα είχαν άψογη συνεργασία στη Γαλατάσαραϊ. Ο Ουρουγουανός εκτιμά απεριόριστα τον «αυτοκράτορα» και στους λογαριασμούς του στα social media, έχει αναρτήσει πολλές φωτογραφίες μαζί του, γράφοντας κολακευτικά λόγια.

Ο Μουσλέρα αγωνίστηκε σε 231 ματς υπό τον Τερίμ, τα περισσότερα από κάθε άλλον τεχνικό στην καριέρα του. Αν θα δεχόταν να εγκατασταθεί για έναν άνθρωπο στην Αθήνα, αυτός θα ήταν ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Για αυτό σύμφωνα με τον Σπινάρ, ο Τερίμ έχει επιστρατεύσει την προσωπική σχέση τους...

Αναμφίβολα, η ηλικία του Μουσλέρα συνιστά ανασταλτικό παράγοντα για τη μεταγραφή του. Από την άλλη, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πολλοί γκολκίπερ ανταποκρίνονται στο υψηλότερο επίπεδο πλησιάζοντας τα σαράντα και ο Μουσλέρα έχει αποδείξει πως διατηρεί τη φόρμα του και τη σωματική κατάσταση του.

Πρόκειται για έναν γεννημένο ηγέτη, ο οποίος είναι αρχηγός στη Γαλατάσαραϊ και στην Ουρουγουάη και έχει ένα εντυπωσιακό παλμαρέ τίτλων. Χαρακτηριστικά που ο Τερίμ επιθυμεί να προσθέσει στο δυναμικό του, εφόσον φυσικά παραμείνει και εκείνος στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για την επόμενη σεζόν.