Aποκάλυψη Γενικού Γραμματέα Federbet: «Το 90% των ποδοσφαιριστών ασχολείται με τον τζόγο»

Φατζιόλι - Τονάλι

i

©printscreen

Aποκάλυψη Γενικού Γραμματέα Federbet: «Το 90% των ποδοσφαιριστών ασχολείται με τον τζόγο»

Κωνσταντίνος Ζήκος 13:44 - 16.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 16.10.2023

Σε μια τρομερή αποκάλυψη προέβη ο Γενικός Γραμματέας της Federbet, διεθνούς οργανισμού που μάχεται ενάντια στα παράνομα στοιχήματα στον αθλητισμό, λέγοντας πως θεωρεί ότι το 90% των ποδοσφαιριστών ασχολούνται με το στοίχημα.

Οι αποκαλύψεις σχετικά με τους ποδοσφαιριστές, των οποίων το όνομα εμπλέκεται άμεσα με τον τζόγο και τον στοιχηματισμό αυξάνονται συνεχώς και ο Γενικός Γραμματέας της Federbet, ενός οργανισμού καταπολέμησης του φαινομένου, μιλάει για αυτό το σημαντικό ζήτημα.

Ο Φρανσέσκο Μπαράνκα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Federbet και είναι ο άνθρωπος που προέβη σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί. Όπως δήλωσε ο ίδιος, φαίνεται ότι οι περιπτώσεις των Τονάλι, Φατζιόλι και Τζανιόλο, δεν αποτελούν εξαίρεση, αλλά τον κανόνα για τους σημερινούς ποδοσφαιριστές. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Φρανσέσκο Μπαράνκα: 

Το 90% των ποδοσφαιριστών στοιχηματίζει - Δεν μιλάμε για στήσιμο αγώνων

«Κατά τη γνώμη μου, το 90% των ποδοσφαιριστών στοιχηματίζουν. Έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, τους αρέσει η αδρεναλίνη, έχουν πνεύμα ανταγωνιστικότητας και έχουν πολλά χρήματα. Και αυτό τους κάνει πολύ επιρρεπείς στον τζόγο. Οπότε δεν με εκπλήσσει καθόλου. Είναι ένα πρόβλημα που δεν είναι απλά μεγάλο, είναι τεράστιο. Μπορώ να σκεφτώ ότι πάνω από το 90% των ποδοσφαιριστών στοιχηματίζουν. Δεν μιλάμε για στήσιμο αγώνων, μιλάμε μονάχα για στοίχημα».

Πρέπει να μιλάμε ανοιχτά για το ζήτημα - Τεράστια ζημιά για την Νιουκάστλ

Όλοι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να μιλήσουμε ανοιχτά για το πρόβλημα. Μετά από μια εβδομάδα όλοι το ξεχνάμε, αυτή είναι η αλήθεια. Και ο τζόγος είναι ένα μέρος του κόσμου του ποδοσφαίρου. Στη Βαρκελώνη έχετε εργάτες που κάνουν δουλειά εκατομμυρίων ευρώ και τι κάνουν όταν πρόκειται για στοιχήματα; Κάθε εβδομάδα θα έπρεπε να εξηγούν τους κινδύνους, να δημιουργούν έναν ηθικό κώδικα που να μιλάει για το στοίχημα. Σκεπτόμενος τη Νιούκαστλ, υπογράφεις τον Τονάλι για 80 "εκατ. ευρώ και τώρα έχει αποκλειστεί. Τι ζημιά είναι αυτή για την ομάδα; Είναι τεράστια».

Τζανιόλο και Τονάλι παραδέχθηκαν δακρυσμένοι: «Παίζαμε μόνο πόκερ και μπλακ τζακ, δεν ποντάραμε σε ποδοσφαιρικούς αγώνες»
SERIE A

17:14 - 13.10.2023

Τζανιόλο και Τονάλι παραδέχθηκαν δακρυσμένοι: «Παίζαμε μόνο πόκερ και μπλακ τζακ, δεν ποντάραμε σε ποδοσφαιρικούς αγώνες»

Οι Νικολό Φατζιόλι και Σάντρο Τονάλι παραδέχθηκαν δακρυσμένοι στις Αρχές ότι τα πονταρίσματά τους αφορούσαν μόνο πόκερ και μπλακ τζακ και πως ουδέποτε δεν ασχολήθηκαν με ποδοσφαιρικά στοιχήματα.

Πρέπει να πούμε ότι στοιχηματίζουν κυρίως σε άλλους αγώνες και όχι σε εκείνους που αγωνίζονται. Δεν είναι εγκληματίες. Είναι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με τον τζόγο».