Δικηγόρος Τζανιόλο: «Δεν έχει στοιχηματίσει ποτέ - Ίσως έχει παίξει πόκερ ή μπλάκτζακ στο διαδίκτυο

Νικολό Τζανιόλο

i

© PrtScr

Δικηγόρος Τζανιόλο: «Δεν έχει στοιχηματίσει ποτέ - Ίσως έχει παίξει πόκερ ή μπλάκτζακ στο διαδίκτυο

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:37 - 15.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 15.10.2023

Ο δικηγόρος του Νικολό Τζανιόλο πήρε θέση για τα όσα κατηγορείται ο Ιταλός ποδοσφαιριστής σχετικά με τον παράνομο στοιχηματισμό.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ιταλία αναφορικά με τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε παράνομο στοιχηματισμό. Πιο αναλυτικά, σε πρώτο χρόνο, ο Νικολό Φατζιόλι κατηγορήθηκε για παραβίαση του αθλητικού κώδικα περί στοιχηματισμού σε παράνομες πλατφόρμες, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν στην ίδια λίστα οι Σάντρο Τονάλι και Νικολό Τζανιόλο. 

Κάθε μέρα που περνάει βγαίνουν στη δημοσιότητα ολοένα και περισσότερα πράγματα, ενώ σε μία πρόσφατη συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport, ο δικηγόρος του Τζανιόλο, Τζανλούκα Τονιότσι, πήρε θέση και αρνήθηκε τα πάντα για τον πελάτη του, τονίζοντας πως σύντομα θα ξεκαθαριστεί η κατάσταση.

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Δεν έχει στοιχηματίσει ποτέ. Το έχει πει και σε εμένα. Είναι πιθανό να έχει παίξει παιχνίδια με τράπουλα όπως πόκερ ή μπλάκτζακ σε παράνομες διαδικτυακές πλατφόρμες, χωρίς όμως να γνωρίζει πως ήταν παράνομες. Θα τα ξεκαθαρίσουμε όλα. Ο πελάτης μου αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να του επιβληθεί πρόστιμο μερικών εκατοντάδων ευρώ. 

Όλα αυτά εκτός αν υπήρξε επανάληψη του εγκλήματος τόσο μεγάλη που να καθιστά αδύνατη την επιβολή μόνο οικονομικής ποινής. Είναι πρόωρο να μιλήσουμε για ορισμένες ημερομηνίες για πιθανή ακρόαση από τους ανακριτές».

Τζανιόλο και Τονάλι παραδέχθηκαν δακρυσμένοι: «Παίζαμε μόνο πόκερ και μπλακ τζακ, δεν ποντάραμε σε ποδοσφαιρικούς αγώνες»

Οι Νικολό Φατζιόλι και Σάντρο Τονάλι δεν έχουν αρνηθεί την εμπλοκή τους στον τζόγο, αλλά απέρριψαν την υπόθεση της συμμετοχής τους σε πονταρίσματα σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Repubblica», οι δύο ποδοσφαιριστές -σχεδόν δακρυσμένοι- είπαν στους αστυνομικούς που τους ανέκριναν το βράδυ της Πέμπτης (12/10): «Παίζαμε μόνο πόκερ και μπλάκτζακ, δεν στοιχηματίζαμε στο ποδόσφαιρο». 

Το παράνομο στοίχημα και ο «βασιλιάς των παπαράτσι» που απειλεί να μιλήσει για ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές (vids)
SERIE A

08:40 - 13.10.2023

Το παράνομο στοίχημα και ο «βασιλιάς των παπαράτσι» που απειλεί να μιλήσει για ομοφυλόφιλους ποδοσφαιριστές (vids)

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Ιταλία μετά την αποκάλυψη ότι οι Σάντρο Τονάλι, Νικολό Τζανιόλο και ο Νικολό Φατζιόλι εμπλέκονται σε παράνομο στοιχηματισμό, με τον «βασιλιά των παπαράτσι», Φαμπρίτσιο Κορόνα να απειλεί να βγάλει στη φόρα περισσότερα αποκαλυπτικά στοιχεία για τους ποδοσφαιριστές.

Μαζί με τους Νικολό Φατζιόλι και Σάντρο Τονάλι ένοχος έχει κριθεί και ο Νικολό Τζανιόλο για τζόγο σε επίσημους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Οι τρεις ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με πρόστιμο άνω των 25.000 ευρώ και να τιμωρηθούν με αναστολή έως και τρία χρόνια.