Αργεντινή-Μεξικό: Ο θάνατος σου, η ζωή μου
i

Αργεντινή-Μεξικό/ⒸIntime

Αργεντινή-Μεξικό: Ο θάνατος σου, η ζωή μου

Ανδρέας Σερεβέτας • 09:22 - 26.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Η Αργεντινή αντιμετωπίζει στις 21:00 το σκληροτράχηλο Μεξικό στον πρώτο «τελικό» των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τώρα ή ποτέ για τον Μέσι δύο χρόνια μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο θα αγωνιστεί η «αλμπισελέστε» στο ματς με το Μεξικό καθώς σε περίπτωση ήττας θα αποκλειστεί απόψε από τη διοργάνωση! Η ομάδα του Σκαλόνι υπέστη ήττα σοκ στο πρώτο της παιχνίδι με τη Σαουδική Αραβία (2-1) ενώ προηγήθηκε στο σκορ. Σε περίπτωση ισοπαλίας η Αργεντινή θα παραμείνει …ζωντανή και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική στο ματς με την Πολωνία. 

Ο Μέσι ανέλαβε την ευθύνη από την πλευρά των παικτών μετά τον αγώνα της πρεμιέρας, τονίζοντας ότι η ομάδα οφείλει να αντιδράσει. Ο Σκαλόνι αναμένεται να προχωρήσει σε αλλαγές και έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεση του. Μετά από το παιχνίδι με τη Σαουδική Αραβία τους επέτρεψε να δουν τους δικούς τους σε μία προσπάθεια να αποφορτιστεί το κλίμα και να ανέβει η ψυχολογία τους. 

Ο Μέσι... σοκαρισμένος μετά την ήττα  - «Δύσκολο χτύπημα, αλλά» (vid)
ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022

15:20 - 23.11.2022

Sportal αποκλειστικό: Ο Μέσι... σοκαρισμένος μετά την ήττα - «Δύσκολο χτύπημα, αλλά» (vid)

Σοκ και κατήφεια. Αυτό ήταν το κλίμα επικράτησε στους Αργεντινούς μετά την ήττα από τη Σαουδική Αραβία (2-1) στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το sportal είχε την αποκλειστική ευκαιρία να βρεθεί με τον Μέσι και να τον ακούσει να δίνει τις δικές του εξηγήσεις.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό από την Αργεντινή ότι ενδέχεται να αποκλειστεί ο Αλμάδα για υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που εκκρεμεί σε βάρος του από το 2020! Ο μεσοεπιθετικός της Ατλάντα Γιουνάιτεντ δεν αποτελεί βασική επιλογή του Σκαλόνι. Ωστόσο η είδηση ήρθε να προσθέσει ένα ακόμη πρόβλημα στην αποστολή της Αργεντινής πριν από το κρίσιμο ματς. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Εμιλιάνο Μαρτίνες – Μοντιέλ (Μολίνα), Λισάνδρο Μαρτίνες (Ρομέρο), Οταμέντι, Ταλιαφίκο (Ακούνια) – Ντε Πάουλ, Παρέδες, Ένσο Φερνάντες (Αλέξις Μακάλιστερ) – Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Ντι Μαρία. 

Οι φιλόδοξοι «Ατζέκοι» είναι έτοιμοι για ματς «ροντέο»

Το Μεξικό ήταν καλύτερο της Πολωνίας (0-0) στο πρώτο ημίχρονο όμως η απόδοση του έπεσε κατακόρυφα στο δεύτερο. Φλέρταρε με την ήττα αλλά ο Οτσόα έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στο φετινό Μουντιάλ που απέκρουσε πέναλτι στο 58ο λεπτό του αγώνα. Κατάφερε να νικήσει τον Λεβαντόφσκι στην μοναδική φάση που χρειάστηκε να επέμβει στο ματς!

Ο Μαρτίνο θα αντιμετωπίσει την εθνική ομάδα της χώρας του. Ήταν προπονητής της Αργεντινής από το 2014 μέχρι το 2016. Παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ότι το Μεξικό δεν είχε ενέργεια και δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Πολωνία και ψάχνει λύσεις για την επιθετική δυστοκία. Οι «Ατζέκοι» δεν βρήκαν δίχτυα και στα δύο τελευταία τους παιχνίδια στο Μουντιάλ του 2018 κόντρα σε Σουηδία και Βραζιλία.

Η μη συμμετοχή στο αρχικό σχήμα του ρέκορντμαν συμμετοχών Γκουαρδάδο προκάλεσε αίσθηση στο ματς με την Πολωνία. Ωστόσο απόψε αναμένεται να ηγηθεί της προσπάθειας για θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Αργεντινή. Τα ρεπορτάζ από το Μεξικό αναφέρουν ότι στην επίθεση θα ξεκινήσει ο Φούνο Μόρι που κατάγεται από την Αργεντινή αντί του Μαρτίν. 

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ: (4-3-3): Οτσόα – Χόρχε Σάντσες, Μορένο, Μόντες, Γκαγιάρδο – Λουίς Τσάβες, Άλβαρες, Ερέρα – Λοσάνο, Φούνες Μόρι, Βέγκα.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Η Αργεντινή έχασε τελευταία φορά από το Μεξικό (0-1) στην φάση των ομίλων του Κόπα Αμέρικα το 2004. Στη συνέχεια νίκησε επτά φορές και τρία μεταξύ τους παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές σε Μουντιάλ με νικήτρια την Αργεντινή. Το 1930 επικράτησε με σκορ 6-3 στη φάση των ομίλων. Το 2006 η «αλμπισελέστε» δυσκολεύτηκε περισσότερο αλλά πήρε την πρόκριση από την φάση των «16» στην παράταση (2-1). Μετά από τέσσερα χρόνια πάλι σφράγισε το εισιτήριο για τους «8» με σκορ 4-1. 

Το παιχνίδι θα διαιτητεύσει ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο και θα διεξαχθεί στο Lusail Iconic Stadium (80.000).