Ανέτοιμος ο Άρης, ηττήθηκε με 0-2 απο την ΤΣΣΚΑ

Ανέτοιμος ο Άρης, ηττήθηκε με 0-2 απο την ΤΣΣΚΑ

Αλέξης Σαββόπουλος 20:26 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:37 - 09.07.2023

Την ήττα με 0-2 γνώρισε ο Άρης απο την ΤΣΣΚΑ στο πρώτο εντός των τειχών φιλικό παιχνίδι του πληρώνοντας δυο αμυντικές ολιγωρίες στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης.

Ένα κακό πρώτο τέταρτο στην επανάληψη και δύο ολιγωρίες στάθηκαν αρκετές για τον Άρη ώστε να γνωρίσει την ήττα με 2-0 απο την ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948 στο πρώτο εν Ελλάδι φιλικό παιχνίδι του που έγινε στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας. 

Με όλα τα νεά πρόσωπα, πλην του Ματαρίτα που είχε κάποιες ενοχλήσεις, η ομάδα του Τόλη Τερζή έδειξε ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο για να… δέσει αλλά και επειγόντως ενίσχυση στη θέση του φορ.

Με τον 19χρονο Μιχάλη Παναγίδη στη βασική ενδεκάδα για δεύτερο σερί παιχνίδι, παρατάχθηκε ο Αρης κοντρα στην ΤΣΚΑ 1948. Βασικός για πρώτη φορά ήταν και ο Κίκε Σαβέριο, ένα απο τα καινούργια μεταγραφικά αποκτήματα του Αρη. Ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, επέλεξε τον Κουέστα στο τέρμα, Οντουμπάτζο και Φεράρι στα άκρα της άμυνας, Μπράμπετς και Φαμπιάνο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ο Τερζής επέλεξε τον Παναγίδη δίπλα σε Ρουπ και Νταρίντα με τον Πάλμα στη δεξιά πτέρυγα, τον Σαβέριο δεξιά και τον Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Άρης είχε σε όλο το πρώτο ημίχρονο τον έλεγχο του αγώνα και την καλύτερη κυκλοφορία απο την ΤΣΣΚΑ και με όπλο την πίεση που ασκούσε κατά διαστήματα στην πρώτη μπάλα των βούλγαρων, ανακτούσε γρήγορα την κατοχή. Προιόντος του χρόνου άσκησε έντονη πίεση και με κινητήριους μοχλούς Ρουπ και Νταρίντα στον άξονα και φυσικά τις εμπνεύσεις του Πάλμα έχασε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ χαρακηριστική τη διπλή ευκαιρία στο 37΄ με Ρουπ και Νταρίντα πρωταγωνιστές.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο προπονητής του Άρη πραγματοποίησε πέντε αλλαγές και έριξε στο ματς τα δυο τελευταια μεταγραφικά αποκτήματα του Αρη, Τζούρασεκ και Μεέντες, τον Εμπακατά αριστερά και τον Αηδόνη στο πλευρό του Φαμπιάνο. Η ΤΣΚΑ ήταν αυτή που αιφνιδίασε τον Αρη και με ένα σουτ του Στοιτσκοφ έξω από την περιοχη στο 48΄ άνοιξε το σκορ. Όχι μόνο αυτό αλλά στο 60΄ με μια άριστα εκδηλωμένη αντεπίθεση ο Ρούσεφ απο κοντά με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα για τους Βούλγαρους. 

Ο Τερζής προσπάθησε με νέεες αλλαγές στο 70΄ βάζοντας Φατόρε, Χριστοδουλόπουλο και Ντουκουρέ να διορθώσει την εικόνα της ομάδας του, προχωρώντας και σε κάποιες εσωτερικές αλλαγές όπως την τοποθέτηση του Χριστοδουλοπουλου στην κορυφή, την μετατόπιση του Μενέντες αριστερά και ένα μια πιο ορθολογική τριάδα στη μεσαία γραμμή με Ντουκουρέ, Τζούρασεκ και Πάβισιτς.

 Η εικόνα σίγουρα διορθώθηκε και τέσσερις φορές, μια με τον Τζούρασεκ, μια με τον Παναγίδη στο 81' ένα ωραίο σουτ του Μενέντες στο 83΄ και ένα ακόμη του Φατόρε στις καθυστερήσεις έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ, την οποία και δικαιούνταν βάσει ευκαιριών.

Σαμόρα όπως λέμε Πάλμα
ΑΡΗΣ

10:12 - 09.07.2023

Σαμόρα όπως λέμε Πάλμα

Οι ομοιότητες των δυο ποδοσφαιριστών απο την Κεντρική Αμερική και η… φλέβα χρυσού που ελπίζει να έχει χτυπησει και πάλι ο Αρης.

Άρης (Α' ημίχρονο): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ρουπ, Νταρίντα, Πάλμα, Σαβέριο, Παναγίδης, Γκρέι.

Άρης (Β' ημίχρονο): Κουέστα, Οντουμπάτζο (68΄ Ντουκουρέ), Φαμπιάνο, Αηδόνης, Εμπακατά, Παναγίδης, Πάβισιτς, Τζούρασεκ, Πάλμα (68΄Χριστοδουλόπουλος), Μενέντες, Γκρέι (68΄Φατόρε)

ΤΣΣΚΑ 1948: Γκάνεφ, Έλτον Ντος Σάντος, Οράσεφ, Ρούσεφ, Ενρίκε, Τσότσεφ, Βούτοφ, Τσένοφ, Γκουρίστα, Πετρόφ, Κιρίλοφ.