Γενάρης 2023… όπως 2019

Γενάρης 2023… όπως 2019

Αλέξης Σαββόπουλος 09:30 - 02.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:31 - 02.03.2023

Οι φετινές χειμερινές μεταγραφές του Άρη θυμίζουν έντονα τις πετυχημένες προσθήκες πριν από τέσσερα χρόνια που μνημονεύονται ακόμη και σήμερα.

Έχοντας ήδη ένα πρώτο δείγμα των κινήσεων που έκανε ο Άρης, κατά τη διάρκεια της χειμερινής εμβόλιμης μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, οδηγούμαστε αβίαστα σε ένα πρώτο συμπέρασμα, ότι αυτές ήταν στοχευμένες, απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ομάδας και προσώρας πετυχημένες, με αυξημένα περιθώρια περαιτέρω προσαρμογής και απόδοσης.

Νταρίντα, Ρουπ, Καμαρά και Χριστοδουλόπουλος έχουν αναβαθμίσει ποιοτικά το ρόστερ και έχουν βοηθήσει με τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν, τον Άρη να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα. Ειδικά οι τρεις πρώτοι αλλά και ο έμπειρος Έλληνας επιθετικός που έχει και έναν ειδικό ρόλο στην ομάδα. Το ποσοστό επιτυχίας στις επιλογές που έγιναν, παραπέμπει αυτόματα στον Γενάρη του 2019 που είναι ο πιο πετυχημένος των τελευταίων χρόνων και αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς. Τι είχε καταφέρει σε εκείνη τη μεταγραφική περίοδο ο Άρης. 

Να φέρει παίκτες που εντάχθηκαν άμεσα και βοήθησαν με την παρουσία τους την ομάδα του Σάββα Παντελίδη να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έχουμε και λέμε: Μίχαλι Κόρχουτ, Ντάνιελ Λάρσον, Λίντσει Ρόουζ και Γιάννης Φετφατζίδης. Οι δυο τελευταίοι αρχικά με τη μορφή δανεισμού και με μεταγραφή το επόμενο καλοκαίρι. Μια τετράδα παικτών που ανέβασε επίπεδο τον Άρη, έμειναν όλοι και την επόμενη σεζόν και οι δυο τελευταίοι πουλήθηκαν κιόλας.