Άρης: Μια ωφέλιμη διακοπή που προσέθεσε όμως νέα προβλήματα
i

©intime

Άρης: Μια ωφέλιμη διακοπή που προσέθεσε όμως νέα προβλήματα

Αλέξης Σαββόπουλος 10:24 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 17.10.2023

Ο Άκης Μάντζιος αξιοποίησε το κενό των τριών εβδομάδων αλλά έχει πλέον πέντε ποδοσφαιριστές στα… πιτς και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα

Για τον Άρη, η διακοπή του πρωταθλήματος για τρεις εβδομάδες ήταν μια καλή είδηση, στο σωστό χρονικό σημείο. Αναγκαία γιατί προσέφερε ανασυγκρότηση σε παίκτες που τη χρειάζονταν όπως οι Νταρίντα, Μορόν και Φαμπιάνο εξαιτίας της επιβάρυνσης που είχαν δεχθεί, χρόνο για να αποθεραπευτούν ποδοσφαιριστές που απουσίαζαν λόγω τραυματισμών (Ζουλ και Τζούρασεκ) και ευκαιρία για δουλειά, συνολικά για το γκρουπ αλλά και ατομικά για παίκτες που υπολείπονταν όπως ο Πάρντο, ο Μοντόγια, ο Ματαρίτα, ο Κάρλσον.

Δυστυχώς όμως για τον Μάντζιο, η διακοπή προσέθεσε και νέα προβλήματα ανεβάζοντας στους πέντε, τους απόντες λόγω τραυματισμού, χωρίς μάλιστα την προοπτική άμεσης επανένταξης, για κάποιον από αυτούς. Ο Βέλεθ με βαριά θλάση στον οπίσθιο μηριαίο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και θα επιστρέψει σε τρεις μήνες, ο Ρουπ μπήκε κι αυτός στο χειρουργείο για αρθροσκόπηση στο γόνατό του και η επιστροφή του τοποθετείται μετά την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει και ο Δεληζήσης για καθάρισμα στο γόνατο λόγω χονδρικής βλάβης με το διάστημα απουσίας του να είναι από μήνα και πάνω.

Συν τοις άλλοις, παρά την επιστροφή του Μάνου Γκαρθία στη Θεσσαλονίκη, παραμένει αυτή τη στιγμή απροσδιόριστη χρονικά η επανένταξή του στις προπονήσεις. Ο παίκτης θα υποβληθεί σε εξετάσεις, δεν αποκλείεται να χρειαστεί να μεταβεί εκ νέου στην Ισπανία και επομένως, ο Μάντζιος δεν μπορεί να τον υπολογίζει άμεσα. Απών για ένα μήνα τουλάχιστον ακόμη θα παραμείνει και ο Κίκε Σαβέριο έπειτα από την υποτροπή στο πόδι του (οστικό οίδημα) και φαίνεται ότι ο Ισπανός κινδυνεύει να χάσει ολόκληρο το μισό της φετινής σεζόν, αφαιρώντας μια λύση στους εξτρέμ από τον Μάντζιο.

Ο Έλληνας τεχνικός μέχρι την αναγκαία ενίσχυση τον Ιανουάριο, είναι υποχρεωμένος να πορευτεί με αυτές τις δεδομένες απουσίες και αυτό που εύχεται είναι να μην του προκύψει άλλος… αχρείαστος τραυματισμός.