Άρης: Οι πολλές εκκρεμότητες και οι τρεις προτεραιότητες
i

©Intime

Άρης: Οι πολλές εκκρεμότητες και οι τρεις προτεραιότητες

Μετά την παραμονή Ρουπ, ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα έχει βάλει στόχο την άμεση ενίσχυση σερ τρεις θέσεις. Στους εξτρέμ, στα αμυντικά χαφ και στον φορ. Ποια είναι τα δεδομένα.

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα έχει αυτή τη στιγμή ένα σωρό ανοικτά μέτωπα να διαχειριστεί. Ανανεώσεις (ανανέωσε ο Ρουπ, μένει να δούμε τι θα γίνει με Σιαμπάνη), αποδεσμεύσεις παικτών που δεν υπολογίζονται (Γκρέι, Νταμπό κτλ), πωλήσεις (Πάλμα και ενδεχομένως Φαμπιάνο, Ματέο), στελέχωση ποδοσφαιρικού τμήματος (τιμ μάνατζερ, βοηθοί, γενικός αρχηγός) και φυσικά προσθήκες στο ρόστερ.

Με συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια αφού σε 12 μέρες, ο Άρης επιστρέφει στο γήπεδο για να εκκινήσει την προετοιμασία του και δίνει το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι στις 27 Ιουλίου. Η παραμονή του Λούκας Ρουπ ήταν μια καλή είδηση, γιατί ο Γερμανός συνθέτει με τον Νταρίντα ένα εξόχως έμπειρο και ποιοτικό δίδυμο στα χαφ και ευελιξία στον Τερζή όσον αφορά την χρησιμοποίησή τους αφού, αμφότεροι, μπορούν να αγωνιστούν από το «6» ως το «10». Έχει δηλαδή μια βάση να… πατήσει, περιμένοντας ως τον Οκτώβριο και τον Μάνου Γκαρθία που αναρρώνει από την επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό.

Αυτή τη στιγμή ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, έχει ρίξει το βάρος του σε τρεις θέσεις που υπάρχουν και τα μεγαλύτερα κενά, θέλοντας να κάνει, τουλάχιστον από μια προσθήκη. Η μια αφορά τους winger. Μετά την αρχική πώληση τον Γενάρη του Μαντσίνι, την αποχώρηση των Ιτούρμπε και Καμάτσο και την πιθανή παραχώρηση του Πάλμα, το κενό είναι μεγάλο στους εξτρέμ. Υπό κανονικές συνθήκες, θα χρειαστούν ακόμη και τρεις προσθήκες στα πλάγια της επίθεσης. Στην παρούσα φάση ο Κροάτης προσπαθεί να κλείσει τουλάχιστον μια προχωρημένη περίπτωση αν και στη συγκεκριμένη θέση φαίνεται να έχει αρκετές επιλογές. Άλλες δύσκολες και άλλες πιο εύκολες.

Μεγάλο κενό υπάρχει και στη θέση του αμυντικού χαφ, μετά την αποχώρηση του Ετέμπο και την πρόθεση να λυθεί η συνεργασία με τον Ντουκουρέ. Εδώ ο Παλίκουτσα ψάχνει δυο παίκτες. Μια βασική και μια εναλλακτική επιλογή για τη γεμάτη χρονιά που περιμένει τον Άρη ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα γίνει η ορθή επιλογή και όχι κάποια σαν του Ντιόπ που έτρεχε το club να διορθώσει τον Σεπτέμβριο με τον Ετέμπο. Και εδώ προκύπτουν εσχάτως κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές με σημαντικό βαθμό δυσκολίας όμως ως προς την υλοποίησή τους.

Τέλος υπάρχει το διαχρονικό για τον Άρη, ζήτημα του φορ που είναι η θέση που πληρώνεται και αδρά και στην οποία η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τα χειρότερα ποσοστά τα τελευταία χρόνια. Στο κάδρο υπάρχει πάντα ο Ματέι Βίντρα, όπως συνέβη και σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, περίπτωση που ενισχύεται από την τσέχικη παροικία που έχει δημιουργηθεί, ο Φαν Φέερτ υπό προϋποθέσεις και φυσικά κι άλλες περιπτώσεις. Κι ένα μεγάλο… αγκάθι που ακούει στο όνομα Γκρέι με τον οποίο ο Άρης δεσμεύεται με συμβόλαιο τριών ακόμη ετών!