Ο Άρης έφερε στη Θεσσαλονίκη και τον Μενέντες

Ο Άρης έφερε στη Θεσσαλονίκη και τον Μενέντες

Αλέξης Σαββόπουλος 19:32 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 19:42 - 04.07.2023

Δεύτερη άφιξη για τον Άρη. Στη Θεσσαλονίκη και ο Αργεντινός Τζόναθαν Μενέντες.

Μέρα αφίξεων σήμερα στον Άρη.

Μετά τον Κροάτη μέσο Νέβεν Τζούρασεκ, ο οποίος αφίχθη στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 15.00, το απόγευμα ήρθε στη Θεσσαλονίκη και ο εξτρέμ Τζόναθαν Μενέντες. Ο 29χρονος Αργεντινός ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του, τον υποδέχθηκαν στελέχη του Άρη και μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί. Ο Μενέντες, όπως και ο Τζούρασεκ, έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Άρη, θα περάσει ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει και πιθανότατα αύριο θ’ ανακοινωθεί η μεταγραφή του.

Η μετακίνηση του Ματέο Γκαρσία στο Μεξικό δημιούργησε ένα ακόμη κενό μεσοεπιθετικά και στα πλαγιά της επίθεσης. Κενό που ο Άρης θα το καλύψει με τον Τζόναθαν Μενέντες. Ο γεννημένος στο Μπουένος Άιρες τον Μάρτιο του 1994 κοντόσωμος εξτρέμ (1,64 ύψος), ανήκει στη Σολτ Λέικ Σίτι, αλλά το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε δανεικός στην Νιούελς Ολντ Μπόις της πατρίδας του κάνοντας 11 παιχνίδια.

Ο «Jony» όπως είναι γνωστός στη χώρα του, ξεκίνησε από την Τσακαρίτα με την οποία έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο το 2011 και με μόλις τρεις εμφανίσεις προκάλεσε το ενδιαφέρον της Σεβίλλης που τον απέκτησε τον επόμενο Φεβρουάριο του 2012. Εξαιτίας όμως γραφειοκρατικών προβλημάτων, αγωνίστηκε μόνο με τη 2η ομάδα, παίζοντας σε 56 παιχνίδια με τέσσερα γκολ.

Μετά από τρία χρόνια στη Σεβίλλη κι αφού δεν κατάφερε να παίξει με την πρώτη ομάδα, επέστρεψε στην Τσακαρίτα τον Γενάρη του 2015. Έκανε μια εκπληκτική επιστροφή με τρία γκολ σε 16 ματς, αναγκάζοντας την Τάγερες να τον αγοράσει προσφέροντας του τη δυνατότητα να αγωνιστει στην πρώτη κατηγορία. Ξεκίνησε βασικός στα περισσότερα παιχνίδια πετυχαίνοντας εννιά γκολ σε 22 ματς τη σεζόν 2016/17.

Τον Γενάρη του 2018 τον αγόρασε η Ιντεπεντιέντε έναντι 3 εκατ. δολαρίων. Ξεκίνησε να αγωνίζεται, αλλά το καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ, στην οποία τεχνικος ήταν ο Ροδόλφο Αρουαμπαρένα. Σε πέντε παιχνίδια έβαλε ένα γκολ και επέστρεψε για το υπόλοιπο της σεζόν στην Ιντεπεντιέντε. Επέστρεψε στην Τάγερες για δυο σεζόν βάζοντας πέντε γκολ σε 14 ματς.

Τον Μάιο του 2021 τον αγόρασε η Σολτ Λέικ του MLS . Έκανε 24 ματς με ένα γκολ και το καλοκαίρι του 2022 παραχωρήθηκε δανεικός στη Βελεζ Σάρσφιλντ ως το τέλος του χρόνου, με την οποία είχε μόλις έξι παιχνίδια πριν μετακομίσει στη Νιούελς που ήταν η τελευταία του ομάδα.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του Αργεντινού: